Мъжете имали нужда от повече ласки, отколкото жените

Мъжете имали нужда от повече ласки, отколкото жените

Хетеросексуалните мъже, които имат дълготрайна връзка, имат нужда от повече гушкане и целувки, в сравнение с нежните си половинки. Това сочат данни от наскоро проведено международно проучване.

Това не е всичко, изследването установило още, че за жените сексуалното задоволяване е по-важно, отколкото невинните ласки, демонстриращи привързаност.

Проучването, проведено в САЩ, Бразилия, Германия, Япония и Испания е първото по рода си, съсредоточено върху двойки с дългогодишни взаимоотношения. В много аспекти обобщените резултати разбиват установените стереотипи за мъжко и женско възприятие на интимностите във връзката.

И така, вследствие на подобни изследвания се установява, че сексът е критерии за пълноценна връзка повече за жените, от колкото за мъжете. Дори с времето жените с дългогодишни връзки все повече и повече издигат интимните взаимоотношения като основен фактор за удовлетвореност в живота.

В същото време мъжете са доволни тогава, когато са здрави, а партньорката им изпитва оргазми.

Доказано е още, че партньорите, които по често се целуват и демонстрират привързаността си един към друг, като цяло имат по-добър сексуален живот от тези, които за „оставили“ целувките и милувките в началото на връзката.

Всъщност двойките, съхранили дребните актове на отдаденост един към друг, стават все по-щастливи с напредването на връзката си.

Мъжете имали нужда от повече ласки, отколкото жените

Ръководителят на проучването Майкъл Санд коментира за британска медия, че такива проучвания напомнят, че въпреки десетилетия взаимоотношения хората все пак изискват здравословен секс.

Тези твърдения противоречат на основните схващания, че с напредване на възрастта е нормално партньорите да се отдалечават един от друг във физически план и да не наблегнат на развитието на взаимоотношенията си само в духовен аспект.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати