ezine.bg»Статии»Интимно»Кои мускули действат при целувката

Кои мускули действат при целувката

Жана Г.Жана Г.
Новак
554247
Кои мускули действат при целувката
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Целувката е нещо вълнуващо и никога не се замисляме за техническите детайли на този процес. Няма значение кого целувате и защо, мускулите работят по един и същи начин.

Основният мускул, който се задейства при целувката, е кръговият мускул на устата, който обгражда цялата уста. Точно този мускул променя формата на устата ви, когато говорите.

Този мускул помага да свиете устните си за въздушна целувка. Но този мускул е само повърхността на айсберга. Две трети от хората винаги навеждат главата си надясно, докато се целуват.

Според специалисти това е неосъзнато движение, научено още в майчината утроба. По този начин, като използваме мускулите на главата, раменете и шията си, навеждаме главата си така, че да не ударим носа си в носа на партньора.

Кои мускули действат при целувката

Други мускули също участват в процеса на целувката. Това са мускулите, които задвижват устните ви. Долните и горните скулови мускули помагат да се движи горната ви устна и ъглите на устните ви.

Депресорните вътрешни и външни мускули задвижват долната ви устна. При отваряне на устата ви се задейства страничният криловиден мускул, а медиалният криловиден мускул участва в затварянето на устата.

Ако решите да използвате езика си по време на целувка, ще се задейства мускулът, който е отговорен за движението на езика. Целувката не се ограничава само с устата.

Лицевият ви нерв предава импулсите от кожата на лицето и сензорите на езика към мозъка. Докато се целувате, той предава послания от устните, езика и лицето към мозъка, за да разбере мозъкът ви какво се случва.

Мозъкът ви реагира с изработката на различни видове хормони, които предизвикват усещане за удоволствие, както и за привързаност. Докато се целувате, тези хормони преминават през тялото ви.

Това предизвиква чувство на обща еуфория. Сърцето ви бие по-силно, а кръвоносните съдове се разширяват, от което тялото ви получава повече кислород.

Жените предпочитат да се целуват с мъже, чиято имунна система е различна от тяхната – това е причината вие да харесвате целувката с един човек и да не я харесвате с друг.

Мозъкът им ги предпазва от взимане на решение за създаване на потомство с човек, който има имунна система като тяхната. Двама души с различна имунна система създават по-здраво потомство.

Според експерти жената усеща фината миризма на веществата от имунната система на мъжа и това оказва влияние върху това дали тя харесва целувките с този мъж.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати