ezine.bg»Статии»Интимно»Срещи в интернет - каква е реалността в България

Срещи в интернет - каква е реалността в България

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1499
Срещи в интернет - каква е реалността в България
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Месец Август, на вън е жега, а екипът ни има оперативка. В почивката се заприказвахме- естествено за море, летни флиртове, за живота и от дума на дума стигнахме до интернет и сайтовете за запознанства.

Така се роди и идеята за този експеримент.

Трима от екипа ни (Иво, Рали и Мира) се съгласиха доброволно да експериментират 5 месеца във виртуалното пространство, за да можем в началото на 2012 да обобщим резултатите и да видим, реално може ли човек да намери любов, приятелство или нещо друго в интернет сайтовете за запознанства.

Обобщените резултати показват изумителни цифри.

За 5 месеца, трима души и 14 профила в три сайта за запознанство успяха да получат общо 70 269 съобщения, отговориха на 62 845 от тях от общо 743 души. Същите трима експериментатора добавиха общо 421 нови абоната към скайп профилите си и излязоха на 24 реални срещи.

От тях първенец е Иво, който се срещна с 12 жени от сайтовете за запознанства, Рали се спря на 8 виртуални кандидата за сърцето и, а Мира се срещна с 4 непознати и без да иска попадна на един вече познат и от реалния свят мъж. Късмет, какво да правиш. Така нашите обобщени резултати са на база реални срещи с 12 жени и 12 мъже.

Като краен резултат - Иво има нова приятелка, с която в момента се разхожда някъде из улиците на Москва, където заедно посрещаха новата 2012 година с оптимизъм за нещо по- добро. Рали е неутрална по темата- нито хареса някого, нито успя да се разочарова, а Мира намери интересен приятел, с който споделя общо хоби, но нищо повече.

Резултатите са повече от красноречиви. Интернет пространството е като реалния свят – шарен, шарен и шарен. Срещаш хора, влюбваш се, запознаваш се с нови приятели, познати, а понякога успяваш и да се разочароваш.

Изследванията на социологическите агенции сочат, че 58% от европейците, са станали жертва на лъжа при виртуално запознанство. Нашите наблюдения в българската действителност са още по-фрапантни.

Разминаване в очакванията при прехода от виртуално към реално общуване имаше в 87% от случаите. При разговорите в скайп в 62% от случаите имаше разминаване при снимките от профилите и тези, които в последствие бяха разменени.

Най-често хората в сайтовете за запознанства лъжат за техните килограми, години и социален статус.

Външния вид си остава водещ при решението да се премине ли от онлайн комуникация към реална такава. За съжаление обаче, повече от 50% от снимките, които се използват за профилни са обработени с различни програми, като реално човек не прилича на себе си и разочарованието при среща е на лице.

Експериментаторите обобщиха типовете жени и мъже, които се срещат из родните ни сайтове за запознанства. На която и група да попаднете, спазвайте задължително правилата за безопасност при онлайн срещи.

Автор: Мира Михалева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
salina
salina
15.12.2015 00:22
Здравей скъпи,
Радвам се да се запозная с вас тук днес в този сайт. Моето име е Салина, моля, аз искам да имам спокоен разговор с вас. За едно добро въведение любезно се свържете с мен назад:
Благодаря
1
0
Иван
Иван
13.09.2014 13:59
Здаравейте казвам се Иван на 46г разделен съм с едно дете искам да се запозная с жена от 40 до 47г
1
0