ezine.bg»Статии»Интимно»Самозадоволяване при жените

Самозадоволяване при жените

DesislavaDesislava
Новак
17797
Самозадоволяване при жените
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Самозадоволяването, както повечето неща в този живот изисква практика. И единственият начин да научите повече за собствената си сексуалност е да го изпробвате. Маструбирането при жените може да бъде направено с ръка, или с предмет, може дори и с притискане на бедрата, а при някои жени може да бъде направено дори и без генитален контакт, а просто чрез галене на гърдите, бедрата и другите ерогенни зони.

Подобна стимулация често води до оргазъм, но не винаги, тъй като много жени изпитват удоволствие даже и ако само се галят, което не е задължително да завърши с кулминация. Повечето мъже започват да се самозадоволяват още в ранна детска възраст, докато при жените това става на доста по-късен етап. Освен това, дори когато една жена се е научила да маструбира, то тя го прави много по-рядко, отколкото един средностатистически мъж. Това е така защото хормоналният прилив и желанието за секс при жената не са толкова постоянни, колкото при един мъж.

При жените сексуалният апарат е скрит, за разлика от този на мъжете и експертите смятат, че това е една от основните причини самозадоволяването при жените да започва много по-късно. Много малко жени в днешно време се наслаждават на маструбацията, преди да са изпитали сексуално удоволствие, любовна игра или полов контакт с партньор. За това огромен брой от дамите откриват маструбацията едва в края на пубертета си или по-късно, а има и такива които въобще не го правят до края на живота си.

Повечето специалисти и консултанти, работещи в сферата на секса и сексуалните отношения смятат, че една жена може да научи много повече за собствената си сексуалност, чрез самозадоволяване и така да предаде на партньора си, това което наистина и харесва и я кара да изпитва удоволствие.

Така, че самозадоволяването не трябва да се разглежда, като нещо незряло или срамно. Това е нещо, което разкрива женската сексуалност или я показва в друга светлина. Всяка жена може да си го запази за моменти в които чувства необходимост, при лечение, за които изрично се забранява полов контакт или може да бъде правено редовно, даже и при сериозна и активна връзка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
чичото
чичото
05.10.2015 05:41
То, кой не мастурбира?
Жени мъже ,нормално .....нищо ново под слънцето!
0
0
Анонимка Анонимковя
Анонимка Анонимковя
08.10.2014 21:05
Аз мастурбирам
5
0