ezine.bg»Статии»Интимно»Как се променя либидото с годините

Как се променя либидото с годините

Женското либидо

Според психолози жените и мъжете се възбуждат за едно и също време, но с течение на годините сексуалната им потребност се променя по различни начини.

Предполага се, че жената на 20 е необвързана. Твърдението, че в тези години тя обича необуздани връзки и е в своя сексуален вихър не е вярно.

За да има активен сексуален живот, тя има нужда от постоянен партньор, който да и вдъхва сигурност. Tова са години, в които тя започва да опознава своето тяло и открива удоволствията от секса.

Жената на 30 е разумна и здраво стъпила на земята. Има работа и стабилна връзка. Вече е разкрила тайните на своето тяло и нейната сексуална техника е взела своя връх. Изпитва силно сексуално желание и изпитва удоволствие много по-лесно. Жената на 30 години е в своя сексуален вихър.

Единственото, което може да прекъсне любовните ласки е забременяването. От друга страна бременната жена има увеличен приток на кръв в гениталната област и високи нива на хормоните. През периода на бременността тя може да изпита невероятно сексуално удоволствие.

С раждането на бебето обаче нещата се променят. През първите 6 месеца сексуалният акт е по-рядък и може да и предизвиква болка, заради усещане за сухота.

Враг на сексуалният живот е и кърменето. Хормонът, който помага за произвеждане на мляко работи за сметка на хормоните, влияещи на сексуалното желание.

Жената на 40 е в чудесна сексуална форма. Склонна е на различни експерименти с тялото, защото е отключила съзнанието си най-скритите желания. Тя използва своя мозък, който има важна роля като проводник на желанията.

Не бива да се забравя обаче, че това е и възраст, в която са възможни гинекологични проблеми.

С наближаващата менопауза в годините от 45 до 50 сексуалното желание започва да се губи, защото хормоните, които го подхранват намаляват.

Жената в годините след 50 е със силно намалено либидо, което си остава такова, дори след менопаузата. Тя трудно отговаря на сексуалните ласки, заради зле кръвоснабдените органи. В тези години може да се изпита удоволствие, но придружено с подходящо хормонално лечение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати