ezine.bg»Статии»Интимно»Естествени афродизиаци при мъжете

Естествени афродизиаци при мъжете

Мускулест мъж

Всеки мъж се нуждае от стимул в един или друг момент от сексуалния живот. Оказва се, че много от афродизиаците са около самите нас. Вижте някои от най-разпространените мъжки афродизиаци.

Аспержите може и да са по-екзотична храна за нашата страна, но са един от най-добрите афродизиаци. Те са силно възбуждаща храна, но и добро лекарство за простата. Богати са на витамин А, калций, фосфор и калий.

Авокадо

Авокадо – консумирането на авокадо предизвиква приток на кръв към малкия таз, а това повишава потентността. Този ефект се дължи на високото съдържание на авокадото на калий, витамин А и белтъчини.

Според някои, стридите са най-ефективните афродизиаци, които светът познава. Говори се, че още древните римлянки са знаели за това свойство на стридите и са гощавали богато с тях своите мъже. Дори прочутият Казанова закусвал по цели 40 стриди. Потентността се повишава не само от примамливия им вкус, но и поради съдържанието на йод, цинк и фосфор. Те увеличават производството на тестостерон, както и количеството и качеството на спермата.

Пшеничните кълнове са един от най-мощните афродизиаци. Те съдържат сексуалният витамин Е и остоказанол – вещество, което увеличава производството на сперма. Тази комбинация има силно действие върху мъжката потентност.

Ленено семе – лененото масло е афродизиак, познат от древни времена. Съдържа белтъчини, въглехидрати и големи количества витамин А и Е.

Магданоз – той оказва влияние върху организма на хормонално ниво. Има високо енергийно съдържание – калций, йод и желязо. Така магданозът оказва благоприятно действие върху сексуалните желания. Англичаните препоръчват салата от магданоз и чесън като много ефективен и моментално действащ афродизиак.

Шоколад – той съдържа съединението фенилетиламин, което предизвиква еуфория и чувство на щастие чрез освобождаването на допамин. Шоколадът дава и допълнителна енергия и добро настроение, които влияят благотворно върху либидото. Все пак да не забравяме за любовта на жените към шоколада, те ще бъдат двойно задоволени от сладкото му действие.

Рейтинг

5 0
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати