Сексуални пози за по-лесно зачеване

Сексуални пози за по-лесно зачеване

Зачеването на бебе може да бъде улеснено от някои сексуални пози. Това е твърдение, за което все още няма категорични доказателства. Все пак споделеният опит на много двойки показва, че има някои пози, при които зачеването е по-лесно.

Най-известните пози за правене на бебе са когато мъжът е отгоре – познатата мисионерска поза; кучешката – когато мъжът е зад жената и позата лъжичка – когато двамата партньори са настрани.

Това са трите пози, които позволяват най-дълбоко проникване. Те улесняват пътят на сперматозоидите към яйцеклетката. Някои изследвания показват, че при тези положения на сексуалния акт, пенисът най-лесно достига до предната или задната стена на влагалището.

Съществуват и пози, които по никакъв начин не улесняват зачеването. Експерти съветват двойките, които искат да имат бебе да избягват да правят секс седнали, в изправено положение или жената да бъде отгоре.

Нуждата от избягване на тези пози има съвсем логично обяснение – гравитацията ще подейства на сперматозоидите и преминаването през фалопиевите тръби ще бъде още по-трудно.

Женският оргазъм също играе важна роля за улесняването на забременяването. По време на оргазъм, придружаващите го контрации на матката помагат на сперматозоидите да се движат по-лесно. Това не е задължително условие за зачеването, но все пак е благоприятен фактор.

Според някои специалисти шансовете за забременяване се увеличават, ако след сексуалния акт жената остане в легнало положение и постави възглавница под таза си.

Друг често използван трик е вдигането на краката и във въздуха за няколко минути.

Постоянството в опитите е от голямо значение за забременяването. Не бива да се отказвате, ако няма резултат първите няколко месеца. Според проучване, двойките правят незащитен секс средно 104 пъти, преди жената да успее да забременее.

От голямо значение са и дните на овулация на жената, затова се уверете, че я пресмятате правилно. Вземете си тест за овулация от най-близката аптека и следвайте указанията.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати