ezine.bg»Статии»Интимно»Болки при полов акт

Болки при полов акт

Болки при полов акт
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Сексът е специално изживяване – израз на любов, на чувства, на емоции. Неприятно е, ако изпитвате дискомфорт или някаква болка. От подобни проблеми се оплакват голяма част от жените, но повечето смятат, че не е толкова важно и с времето ще отмине.

Хубаво е, ако имате болка по време на половия акт, да споделите с партньора – сексът е безсмислено преживяване, ако не е удоволствие и за двама ви.

Болката по време на секс не е нещо, което трябва да възприемате като нормално и ако имате този проблем, задължително се обърнете към лекар, за да откриете заедно причината и да можете да се отдадете на чувствата си напълно, без притеснение.

Най-често болките се разделят на :

- пареща

- болка от протриване

- дълбока болка по време на акта

- вагинизъм

Парещата болка е придружена обикновено с зачервяване, повишена чувствителност. Тези симптоми говорят за вагинален вестибулит. Парещата болка обикновено не е само при секс – вагината става изключително чувствителна и дори слагането на тампон може да създава неприятно усещане у вас.

Болката от протриване най-често се появява, заради недостатъчно възбуденото състояние на жената. Удължете любовната игра, намерете подход с вашата половинка, който действа достатъчно стимулиращо и на двамата.

Дълбоката болка по време на половия акт, най-често е свързана с позата, в която сте застанали. Сменете позицията си и намерете удобно за вас място. Ако болката продължава след края на половото сношение, както и по време на менструацията ви, най-добре се обърнете към лекар. Много различни гинекологични проблеми имат този симптом – обърната матка, възпалени яйчници, ендометрит и др.

Вагинизъм – ако билката е само в началото на половия акт, само при проникването, най-вероятно става дума за психологическа причина – причините могат да бъдат много и тъй като няма някакви характерни симптоми, лекарите са нарекли този проблем вагинизъм. Това, което можете да направите, или по-скоро партньорът ви, е да ви помогне да се отпуснете максимално, за да се отдадете на момента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати