Кога най-рано се прави тест за бременност

Бременност

Вече планирате да имате бебе и се чудите, колко по-скоро можете да разчитате на достоверен резултат от теста за бременност. Вероятно в желанието си да видите заветните две черти, не веднъж сте посягали към него. Дори самите производители на тестове ни съветват да изчакаме първо закъснението на менструацията, но и тогава точният резултат не може да бъде сигурен.

Тестове за домашна употреба

Тестовете за домашна употреба засичат нивата на хормона на бременността, наречен още човешки хорион-гонадотропин (ЧХГ). Най-чувствителните тестове реагират на 25 mUI, други не са толкова добри и отчитат резултат на 50 mUI. Не в момента на зачеването се образува хормонът на бременността, а когато ембрионът се имплантира в стената на матката.

Тест за бременност

Това е индивидуално за всяка жена, като варира от 4-ия до 12-ия ден на зачеването. В 84% от случаите имплантирането става между 8-ия и 10-ия ден. Важно е да знаете още, че трябва да минат дни преди хормонът на бременността да достигне такова ниво, че да бъде отчетен от домашния тест за бременност.

За да не се получават грешки и за да сте сигурни в резултата, направете теста за бременност между 5-ия и 7-ия ден от закъснението на месечния цикъл. Освен прекалено ранната проверка на бременността има и други причини, при които можете да получите неверен или отрицателен резултат:

- неправилно съхраняван тест – при висока температура или влажност. Важно е да знаете, че тестът губи чувствителност 30 минути след изваждането от опаковката.

- неспазване на инструкции. Четете добре упътването и проследявайте появата на контролната лента. Ако тя не се появи

Тестове за бременност

– тестът е невалиден.

- направили сте теста с твърде разредена урина. Макар че в листовките на повечето тестове се казва, че може да се прави по всяко време, по-добре използвайте първата сутрешна урина – в нея има най-голямо съдържание на ЧХГ.

- опасност от аборт или извънматочна бременност.

Кога има вероятност да видите две чертички, а да не сте бременна?

- когато приемате хормонален препарат, съдържащ ЧХГ.

- когато сте използвали теста след раждане или аборт в рамките на два месеца.

Важна подробност е, че голям процент от зародишите умират по време на месечния цикъл и вие дори не разбирате, че сте била бременна. Може би това е още една причина да изчакате с теста за бременност, за да си спести по-нататъшните разочарования.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати