ezine.bg»Статии»Интимно»За страха от загуба на любов

За страха от загуба на любов

Нещастна любов

Страхът от загубата на любов е вид фобия. Отличителни симптоми на този страх са:

Ревност Навикът да бъдеш подозрителен към приятели и близки, без всякакво разумно доказателство и основание. Ревността е форма на деменция, която понякога става насилствено, без и най-малката причина. Навикът се проявява в това да се обвинява съпруга или съпругът за изневяра без основание. Общото подозрение към всеки, абсолютната липса на вяра в когото и да било.

Раздяла

Намиране на вина Навикът за намиране на вина в приятели, роднини и бизнес партньори при най-малката провокация, или без каквато и да е причина.

Хазарт Навиците хазарт, кражба, измама са начини да предприемат опасни рискове, за да предоставят средства за любимите си хора с вярата, че любовта може да се купи. Навикът на разходите извън средства, или с трупането на дългове, за осигуряване на подаръци за любимите си хора, с цел благоприятно представяне. Безсъние, нервност, липса на постоянство, слабост на волята, липса на самоконтрол, липса на самостоятелност, лош характер - това също са част от симптомите.

Всъщност много хора, поради страх да не загубят любовта, просто спират да я търсят. Това в много случаи ги обрича на самота през целия им живот.

Всеки един от нас е в състояние - малко или много, в което в даден период от живота или през целия си такъв, се страхуваме да не загубим нечия любов. И това не е концентрирано само върху интимната ни половинка. Страхуваме се да не загубим обичта на родителите си например. Това отчасти е свързано и със страха да не ги разочароваме.

нещастие

Друг страх може да е от загубата на любовта на близките ни приятели. При всеки това е различно. Има хора които са свикнали всички да ги обичат и при евентуална загуба на това внимание може да се стигне до тежки последствия. Напоследък нараства броя на изоставяни жени, попаднали в това състояние.

Това всъщност е и обяснение за появилата се мода на краткотрайните им връзки, която много хора осъждат. Честата и бърза смяна на партньора, както при мъжете, така и при жените, говори чисто и просто за страха от загубата на любов, а именно - бидейки сам, този човек започва да си мисли, че никога повече няма да бъде обичан и затова търси алтернативни заместители, защото понякога това чувство е наистина нетърпимо.

Страхът от загубата на любов е психологическо състояние. Ако сте попаднали в него, просто трябва да си спомните за старата поговорка, че „За всеки влак си има пътници”. Не забравяйте, че вашият любим е някъде там и вместо да се тормозите - излезте и го намерете, а ако някой реши да се откаже от топлите си чувства към вас - то тогава само той губи.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати