Научен факт - мъжете не подбират

Флирт

Лоша новина за всички самотни мъже, които дебнат около баровете в очакване на лесна плячка. Според наскоро проведено изследване на сексуалното поведение има съществена разлика в поведението на мъжете и жените, когато са либидото им е стимулирано.

Колкото повече жените жадуват за секс, толкова по-взискателни стават по отношение на мъжете.

Мъжете се точно на другия полюс. Почти правопропорционално на желанието за секс намаляват изискванията на мъжете към възможните партньорки за секс. Учени от университета в Бар Илан в Израел са направили допитване на 78 студенти от двата пола. Участниците в анкетата са били помолени да отговарят на въпроси от типа: “Често имам по-голямо желание за секс партньора си.“ или “Правенето на секс не е особено важно за мен“.

Свалячи

Въз основа на отговорите им, студентите са били разделени в две различни групи, на такива със засилено сексуално желание и на такива с нормално до ниско желание за интимност. След това на двете групи са показали видео филми на различни хора и са били помолени да оценят до колко биха искали да имат кратка неангажираща връзка с тези представени хора.

Шведска тройка

Обобщените резултати показали разликите в поведението на двата пола. Когато били изправени пред възможността да прекарат само една неангажираща нощ, стандартите на жените достигали най-високите си точки. Според учените провели изследването това се дължи на факта, че жените подсъзнателно търсят алфа-мъжкари с добри гени. Ако ще имат дете – нека да има най-добрите възможни гени, е това, което им е заложено като поведение на генетично ниво.

От друга страна, мъжете се били склонни да имат сексуални отношения с почти всяка от показаните жени. На практика, колкото повече се е повишавало желанието за секс, толкова по-малко значение за мъжете е имало с коя точно ще го направят. Експертите отново го отдават на чисто еволюционно-психологически причини. „Мъжете, като представители на полът, който влага много по-малко от себе си във връзките в семейството и отглеждането на поколението, по дефиниция не са толкова селективни.

До известна степен резултатите от изследването на израелските учени са разочароващи. От една страна те само допълнително разширяват пропастта между половете. От друга – за пореден път доказват, че след милиони години еволюция, в някои отношения оставаме много по-близо до първобитните ни предшественици, отколкото бихме искали да си признаем.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати