ezine.bg»Статии»Интимно»Кръшкането топи излишни килограми

Кръшкането топи излишни килограми

Изневяра

Ако искате да отслабнете без да се подлагате на мъчителни диети и изтощителни физически упражнения следващата статия е точно за вас. Независимо проучване сред потребителите на сайт, специализиран в извънбрачни афери е показало, че хората които изневеряват на половинките си отслабват.

Изневярата е най-лесния начин да се отървете поне от част от излишните килограми. Половината от мъжете и 62% от жените, които се впускат в извънбрачна авантюра споделят, че са загубили между 3 и 5 килограма.

Според проф. Крейг Джаксън, психолог от Университета в Бирмингам съществуват различни обяснения за този феномен. На първо място, хората които поддържат извънбрачна връзка са подложени на огромно емоционално напрежение. „Когато човек е принуден непрекъснато да лъже, да избягва директните отговори на неудобните въпроси на партньора си или да се промъква зад гърба му – това води до натрупването на много стрес.“, е мнението на проф. Джаксън.

Прелюбодейство

Психологическия стрес има конкретни физически проявления. Телата на хората, които са подложени на психологическо напрежение произвеждат завишени количества от хормони адреналин и кортизол. В резултат на това те имат учестен сърдечен ритъм, учестено дишане, повишено кръвно налягане и повишени нива на серотонин. Всички тези фактори допринасят за допълнителното изгаряне на калории.

Друго възможно обяснение защо прелюбодейците отслабват е свързано с промените в поведението. Поддържането на паралелна връзка отнема от времето за ядене, за почивка. Много от мъжете, които кръшкат започват да се хранят по-здравословно и да полагат повече грижи за външния си вид, в опит да се харесат повече на новата си партньорка.

Въпреки положителните ефекти на кръшкането върху теглото, господата трябва да имат едно наум преди да решат да кривнат от правия път. Редовния секс оказва благотворно влияние върху организма, но представителите на силния пол, които го практикуват извън семейното ложе са почти двойно по-заплашени от инфаркт, в сравнение с примерните съпрузи. Подобна зависимост не е наблюдавана при дамите.

Рейтинг

5 1
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати