ezine.bg»Статии»Интимно»При стрес жените говорят - мъжете искат секс

При стрес жените говорят - мъжете искат секс

MarianaMariana
Джедай
1432764214
Сексуални проблеми
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Няма да се уморим да го повтаряме – мъжете и жените са различни. Те са като два съвсем различни биологични вида, имат различни нужди и изразяват по различен начин емоциите. Устроени са различно и реагират различно на стресови ситуации. За да може връзката между тези две същества да има успех, и двете страни трябва да са склонни направят компромис, за да се срещнат на средата на пътя.

Научно доказано е, че жените обичат да говорят, а мъжете обичат да правят секс. Когато между партньорите в една връзка се появи напрежение и възникнат недоразумения двата пола реагират съвсем различно. Жените веднага биха искали да обсъдят проблемите си с най-близките си приятелки, с колежките си, както и да посетят поне един-два пъти брачен консултант. Мъжете смятат че, увеличаването на честотата на половите контакти е в състояние да реши почти всички проблеми в една връзка.

Стрес

Според редица авторитетни проучвания именно разликата в начина, по който мъжете и жените реагират при трудности обяснява и високия процент на самоубийства при представителите на мъжкия пол. Статистиката посочва, че три-четвърти от самоубийците са мъже. Вероятността да се пристрастят към антидепресанти, алкохол или други опиати е три пъти по-висока при господата. Над деветдесет процента от затворниците са мъже, а 80 % от децата отпаднали от училище са момчета. Примерите могат да продължат.

Специалистите по поведенчески проблеми смятат че, причините са в начина, по който двата пола се справят с проблемите. Тактиката на жените да бъбрят безкрай за проблемите си се е оказала изненадващо здравословна. Жените са склонни да откриват проблемите и да ги разнищват още в зародиш. На такъв ранен етап проблемите се решават много по-лесно и без сътресения.

Брачен консултант

От друга страна да заведеш партньора си на семеен консултант е по-трудно отколкото да заведеш буйно дете на зъболекар. Той ще се опъва и избягва дори намек за външна помощ. Мъжете прибягват до помощ от друг само ако корабът им потъва и гори едновременно. В повечето случаи, това е лоша тактика, защото вече е прекалено късно за разрешаване на проблемите.

Можете да се опитате да мотивирате вашата половинка да ви придружи на брачен консултант с обещание за повече секс. Според консултантите по семейни отношения, голяма част от господата ще се съгласят да споделят проблемите си със специалист, ако знаят, че в замяна на положените усилия за подобряване на комуникацията между вас, вие ще бъдете по-щедри в леглото.

Но внимавайте, не повдигайте темата за секс директно. Въпреки, че мъжете почти непрекъснато мислят за секс, повечето от тях не могат свободно да говорят за сексуалните си желания и предпочитания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати