ezine.bg»Статии»Интимно»Какви са рисковете на мъжете втора употреба

Какви са рисковете на мъжете втора употреба

Мъже втора употреба

Според учените по цял свят основната причина за развод в сто процента от случаите е сключването на брак. Факт е, че колкото и да се обичат хората не винаги остаряват заедно. Хубаво е, доколкото е възможно, при раздяла да се запази добрият тон между партньорите, особено ако имат общо дете. Въпросът е какво се случва след голямата любов и след голямата раздяла.

В очите на много жени разведените мъже са много привлекателни. Причините за това са комплексни. Според едно разпространено схващане сред дамите, мъжете могат да се сравнят с тоалетни -или са заети или не стават за използване. Когато един мъже е разведен, той е свободен – от една страна, а от друга - фактът, че някоя вече го е имала, показва на останалите представителки на нежния пол, че очевидно става за нещо. Но преди да подарите сърцето си на този господин внимателно претеглете всички възможни плюсове и минуси на връзката с мъж втора употреба. Трябва да сте наясно най-вече с:

Сексуални проблеми

Причините за раздялата

На първо място проучете много внимателно причините за развод. Не става въпрос за нездраво любопитство, а за инстинкт за самосъхранение. Ако той не е много склонен да обсъжда този въпрос, можете дискретно да се обърнете към роднини или приятели. Опитайте се да не отваряте стари рани и да бъдете максимално тактична.

Бъдете особено внимателни, ако мъжът непрекъснато обижда бившата си половинка и я обвинява във всички и за всичко. Възможно е да е била лоша готвачка или домакиня, но чак мърла, мръсница, лоша майка. Дали всички тези обиди не се дължат на незрелия характер на ухажора ви, който е склонен да търси вината за провалите във всички освен в себе си. Ако това е така, бягайте през глава от този мъж. Или вие ще бъдете следващата, от която ще се оплаква.

Развод

Другата крайност е, когато партньорът ви продължава да говори в сегашно време и с носталгия за бившата си половинка. Това трябва да ви подскаже, че независимо, че сега е с вас, той не е преодолял бившата си партньорка и не е готов за нова връзка. Разводът му може и да е факт, но той не е разведен.

Имайте едно наум при връзката си с мъж, който просто е зачеркнал семейството си, особено ако има от брака си деца. Човек се развежда с партньора си, но не може да се разведе с децата си и не може да избяга или забрави за задълженията си към тях. Този мъж също толкова лесно ще се раздели утре с вас. Помислете си дали точно това очаквате от партньора си.

Обратното, ако той непрекъснато посещава бившето си семейство и говори непрекъснато за тях, може би трябва сама да се оттеглите. Понякога в името на общите деца хората са склонни на компромиси и на още един опит, а вие само ще им пречите.

Влирт

Синдром на отвързаното куче

Статистиката е безпощадна в това отношение. Веднага след приключването на един брак повечето мъже въобще не са склонни да се впуснат в много сериозна връзка. Вместо това те искат да се впуснат просто в много връзки. След като дълги години са били ограничени по морални и етични причини да имат интимни отношения само с една жена, сега те се чувстват като „отвързани“.

Подобен период на разюздано поведение трае обикновено около година – година и половина, след което мъжете се връщат към нормалната си сексуална активност. Научният термин за това е „синдром на 17-те месеца“. Ако решите да излизате с разведен мъж, погрижете се той да е изживял вече периода за утешаване след развода и да е готов да ви се посвети.

Старото куче не се учи

Научно доказано е, че нито едно човешко същество над седем годишна възраст не е в състояние да промени коренно навиците или схващанията си. Въпреки това опитите на жените да променят мъжете продължават. Не си губете времето.

Разюзденост

Трябва да си дадете ясна сметка, че и други преди вас са се опитвали да променят мърморкото, да го откажат от хазарта, алкохолизма или скъперничеството. И само за сведение – ако господинът е „пошляпвал“ бившата си съпруга – твърде вероятно е да го направи и с вас. Просто защото старото куче не се учи. Животът е твърде кратък за да губите време с хора, които определено не го заслужават. Потърсете щастието си другаде.

Разводът, дори когато е по взаимно съгласие, е едно травмиращо и стресово преживяване. Мъжът, който по-една или друга причина се разделя със семейството си, смята това за личен провал. Важно е и двете страни да успеят да запазят добрия тон в отношенията помежду си и разделят вниманието и грижата за общите си деца.

Ако мъжът, с когото излизате е запазил цивилизовани отношения със съпругата си и вие не се чувствате пренебрегната във връзката си, няма причина да не се отдадете на новата си любов. Все пак излизането на срещи с разведени мъже си има и своите предимства – повечето от тях могат да готвят.

Рейтинг

5 5
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
алекс
алекс
21.05.2013 14:07
искам да се обърна специално към любо-"голямата тъпня" както наричаш статията, която наистина е много полезна за жените си е много добра, а на теб само ще ти пожелая да минеш през една такава връзка преди следващия път да се изкажеш неподготвен.
1
0
Пепа
Пепа
19.05.2013 12:41
Да, на мене ми се случи това със 17-те месеца...Само дето аз бях тази, която попадна вътре в периода...и след това човекът се хвана с друга, за постоянно:((((
2
0
Нина
Нина
19.05.2013 11:22
Статията е много полезна даже и за по-възрастни дами
2
0
Titi
Titi
19.05.2013 10:39
Статията е много полезна. Преди години ако я бях прочела, щях да си спестя доста главоболия и последствия...... Много е важна, особено за млади и неопитни момичета.
1
0
sasho
sasho
24.04.2013 12:15
Ами какво ще кажете за жените втора,че и повече употреби.Светена вода ненапита и роза недокосната.
3
1
Мимо
Мимо
04.02.2014 18:12
Роза недокосната, хахахах направо са и скъсали розата особено след развода, зависи кога ще я намериш, но тогава със сигурност ще 10 употреба. Такова еб*не пада след развода, че направо да ти се завие свят.
1
1
лалка
лалка
23.04.2013 10:08
Лябо това,че не ти харесва не значи ,че не е вярно!!Точно това долавям от исказа ти!!ПРИВЕТ!!
1
1