ezine.bg»Статии»Интимно»Що е то отложена еякулация

Що е то отложена еякулация

Отложена еякулация

Под термина отложена еякулация се разбира забавената еякулация, която може да бъде постигната от опитен мъж, който познава реакциите на тялото си.

Отложената еякулация се прави от опитния партньор с цел удължаването на половия акт и удължаването на възможността на дамата да получи по-голямо удоволствие от любовния акт.

Понякога обаче редовното отлагане на времето за еякулация от страна на опитния мъж може да доведе до там, че той да не може да получи върховното удоволствие сравнително бързо, а да продължава в ритъма на любовта без да може да стигне до кулминационния момент.

Секс

Това понякога може да се стори досадно на партньорката, която в началото ще е очарована от възможността на мъжа да забави времето на половия акт. След това обаче може да й стане неприятно и дори актът да стане болезнен, ако продължи прекалено дълго.

От страна на мъжа при това положение ще има недоволство, тъй като той ще е на мнение, че прави всичко, за да задоволи партньорката си, а тя не оценява това.

Смята се, че между 2 и 6 процента от мъжете имат забавена еякулация. Този момент на отлагане на кулминацията без желанието на мъжа може да се случва рядко, а може да се случва и всеки път.

Преждевременна еякулация

Ако мъжът не може да достигне до върховното удоволствие повече от 25 минути след началото на акта, най-вероятно при него отложената еякулация вече се е превърнала в проблем.

Разбира се, може той нарочно да задържа момента на кулминация, за да достави по-голямо удоволствие на партньорката си.

Но ако след половин час активни забавления от негова страна няма кулминационна реакция, има голяма вероятност той да страда от забавена еякулация.

Това е по-добре, отколкото ако мъжът страда от преждевременна еякулация, но също може да създаде някои проблеми между партньорите. Ако отложената еякулация не създава проблеми, а партньорката е доволна от тази ситуация, всичко е наред.

Но ако съществува проблем, съветът на сексолозите е мъжът да капне малко лубрикант, преди да си сложи презерватив, за да усили усещанията по време на акта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
жоро
жоро
12.04.2013 19:03
Има и други начини да свърши мъжа,щом на жената и е вече досадно!Някои жени свършват по няколко пъти, докато мъжа свърши веднъж?Първо орален и после вагинален секс, за да свърши мъжа по-бързо! Обратното ,може мъжа де не е в състояние да свърши, без орален секс от страна на жената?
0
0