Интимност по време на бременност

Секс при бременност

При нормална бременност може да правите секс без проблеми, чак докато ви изтекат водите. Разбира се, преди това трябва да сте се консултирали с лекаря си, ако имате някакви проблеми, като кървене или анамнеза за спонтанни аборти. Има определени обстоятелства, при които, ще бъдете посъветвани да не правите секс.

Няма да навредите на бебето, докато правите секс, дори и партньорът ви да е отгоре. Плътната слуз, като тапа запушва шийката на матката, предпазвайки я от инфекции. Възможно е бебето да се разбунтува малко след оргазма, това е заради ударите на сърцето ви, а не от ставащото, нито от болка.

Ако се чудите дали ще ви хареса сексът в това състояние, отговорът е, че на някои жени им харесва дори повече от преди, докато на други не чак толкова.

Пози за бременни

Притокът на кръв към тазовата област е повишен, а това означава, че и усещането може да се усили. По същата причина, други жени се чувстват препълнени, а някои дори усещат коремни спазми по време или след сексуалния контакт.

Нормално е да не сте в настроение за секс по време на бременност. Някои жени се чувстват по-секси, а други често са изморени или им се гади, особено първите три месеца.

Интимност

В третото тримесечие също е възможно да сте с ниско либидо, тогава коремът е най-голям и тежък. Има вероятност тогава да не се чувствате особено привлекателни, което също влияе на желанието ви за секс.

Оралният секс също няма да навреди по никакъв начин на бебето ви и е добро решение, особено, когато вагиналният секс не е препоръчителен.

Ето и някои изпитани във времето пози, подходящи за бременни:

- Легнете рамо до рамо в поза лъжичка. По този начин ще намалите дълбочината на проникване;

- Бъдете отгоре, това ще ви позволи да контролирате проникването;

- Използвайте леглото, като опора. Легнете по гръб, като седалището ви е на края на леглото, а краката ви са извън матрака;

- В седнало положение в партньора, с лице или с гръб към него. Така няма да притискате матката. Уверете се, че партньорът ви е седнал върху здрав стол.

С няколко опита с партньора ви ще намерите работещата за вас техника.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати