Билки за възбуждане

Либидо

Както за мъжете, така и за жените билковите средства, които работят за подобряване на либидото, не само ще подобрят сексуалния живот, но и ще подхранят цялостното здраве и благополучие.

Състояния като хроничен стрес, лошо функциониране на сърдечно-съдовата система и депресия действат, така че да намалят желанието ви за секс.

А то зависи от баланса на хормоните естроген и тестостерон. Има проучвания, които показват, че ожилването от коприва кара тестостеронът свободно да циркулира, което е съществена причина за наличие на сексулано желание. Необичайно ниските нива на тестостерон имат изразен ефект върху психичното състояние на мъжа и желанието му за секс, като потискат настроението и либидото.

Количеството тестостерон е важно и за жените, както и естрогенът. Ниските нива на естроген могат да причинят сухота на влагалището и изтъняване на стените му, което причинява дискомфорт по време на секс.

Радиола

Билките не съдържат човешки хормони, но действат като тоник, който насърчава тялото да произвежда нормални нива. Вижте билките за възбуждане:

Златенн корен

Златният корен засилва сексуалното желание и може да противодейства на някои от неприятните странични ефекти на менопаузата.

Женшен

Гинко Билоба

Женшенът, който увеличава притока на кръв в краката на мъжа, също така помага и на жените да увеличат сексуалния си апетит, енергията и оргазма. Това най-вероятно е така, защото билката се отразява на допаминовата обмяна, която според изследователите засяга сексуалното желание.

Повече от половината от всички мъже и жени, участвали в проучвания с женшен, докладват подобрение на състоянието си и съобщават, че "са в настроение" по-често. Като цяло жен-шенът е установен като напълно безопасен за употреба, с изключения при бременни или кърмачки.

Маса (Перуански женшен)

Maca, по-известен като Перуански женшен, расте в планините на Перу. Известен е с качеството си да подобрява желанието за похот и оргазъм при мъже и жени - ефектът е подобен на този на виагра. Тази билка показва сравнително постоянни резултати при животни и хора за увеличаване на издръжливостта и либидото и при двата пола. Досега няма случаи на отровени от маса, което го прави относително безопасен за употреба.

Разгонен Козел

Разгонен Козел е растение и както подсказва самото име, помага за ерекцията на мъжа. То не дава странични ефекти, ако се приема като чай.

Кава Кава

Кава Кава е билка, която успокоява нервите и намалява стреса, които потискат възбудата при мъже и жени.

Гинко Билоба

Много мъже знаят за предполагаемите ефекти на билката. Изследванията признават способността ѝ да подобрява кръвообращението. Като цяло действа като виагра.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати