ezine.bg»Статии»Интимно»Защо мъжете задоволяват жените орално?

Защо мъжете задоволяват жените орално?

Кунилингус

Сексуалните преживявания между двама души са предмет на изследване от различни учени от дълго време. Дори понякога въпросите на изследването звучат откровено безсмислено – какъв вид секс носи по-силно удоволствие на жените, кой от двата пола обича да прави секс по-често и т.т.

Едно то последните проучвания на учените от Journal of Evolutionary Psychology по палавата тема е във връзка с оралните ласки, насочени от мъжете към жените.

Учените смятат, че са открили причината, заради която мъжете задоволявали жените орално. Тестовете, които са провели специалистите, са обхванали 243 представители на мъжкия пол.

Всички те били хетеросексуални и имали приятелки. След като приключили изследванията, специалистите достигнали до много странен и не дотам логичен извод.

Орална любов

Според учените причината мъжете да задоволяват жените си орално била, защото искали да ги успокоят, че не им изневеряват. Не става ясно обаче как подобен интимен акт затвърждава мъжката лоялност и вярност. Учените допълват, че оралните ласки карат жената да се чувства единствена и да я успокояват.

От изследването не става ясно също дали и оралната любов от жената към мъжа е с тази цел. В крайна сметка нито фелациото, нито кунилингусът могат да спомогнат за репродукцията на индивида.

Доста странните резултати от проучването на учените от Journal of Evolutionary Psychology са коментирани от известната сексоложка Кейт Гилбърт. Тя смята, че в крайна сметка хората правят някои неща просто, за да доставят удоволствие на любимия си.

Орален секс

Може би и тази година ще направят класация за най-странните и безсмислени проучвания. Миналогодишната класация беше направена от FOX News. Според резултатите първенец от всички изследвания за миналата година е едно проучване, направено в Университета в Тексас.

Предмет на изследването бил въпросът „Защо хората правят секс? ”. И това съвсем не е всичко – резултатите са още „по-любопитни”. Повечето от запитаните отговорили, че го правят за физическо удоволствие. За да се справят с проучването на учените им били нужни пет години.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мими
Мими
30.11.2014 12:02
Нежният пол търсят и се задоволяват със по голямо разнообразие .
0
0