Защо е полезен сутрешният секс

Сутрешен секс

Секологът Глен Роуан от Центъра за сексуални изследвания Кинсли заяви, че сутрешният секс е полезен, както от емоционална, така и от физиологична гледна точка.

Оказва се, че сутрешният секс носи повече плюсове, отколкото минуси за една двойка.

Сексът, след като се събудим, може да силно да ни сближи с човека, в който сме влюбени.

Често се случва голяма част от хората се събудят с лошо настроение и заради него да нагрубят половинката си.

Секс сутрин

За сметка на това физическият и интимен контакт може емоционално да сближи двойката и да създаде силна психологическа връзка с партньора.

Това удоволствие подобрява настроението за целия ден.

Сексът в ранните часове на деня повишава нивата на серотонин в мозъка, а това спомага за изживяването на един по-приятен ден.

Хормонът на щастието е в наличност дълги часове след половия акт и може дори да замени нуждата от кафе.

Доказано е, че сутрешният секс повишава имунитета.

Сексуалната активност сутрин помага на организма с производството на имуноглобулин – А – антитела, действащи против инфекции в организма.

Интимност

По време на сексуалния контакт в мукозните лигавици на женските полови пътища засилено се произвеждат тези антитела, за да предотврати потенциална зараза с полово предавани болести.

Изследване на университета Wilkes в САЩ доказа, че хората, които правят секс сутрин поне 2 пъти седмично, имат с 30 % по-силен имунитет в сравнение с хора, които са по-слабо сексуално активни по това време на деня.

Сутрешният секс повишава и нивата на естроген в кръвта. Това придава тонус на кожата и косата, кожата се снабдява с повече кислород, а това придава свеж вид на човек.

Според изследване на Белфасткият университет Queens правенето на секс сутрин 3 пъти в седмицата намалява с 50 % риска от сърдечен удар, както при мъжете, така и при жените.

Проучването е проведено за период от 10 години и в него са участвали няколко хиляди души на средна възраст.

Регистрирано е, че редовният секс сутрин подобрява кръвообръщението, нормализира кръвното налягане и намалява напрежението.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати