Храни, които убиват желанието за секс

Либидо

Сексуалният апетит се определя от много фактори, един от които е храната, която консумиране. Доказано е, че определени храни могат да имат негативно влияние върху половата активност. Причината се крие в съставките, които съдържат. За да се радвате на добро здраве и високо либидо, е най-добре да ги ограничите.

Преработени соеви храни

Соевите храни са изключително полезни, докато не бъдат преработени. При този процес от тях се изтеглят полезните съставки. Освен това се създават фитоестрогенни съединения, които при мъжете могат да нарушат нормалната хормонална функция.

Картофен чипс и бисквити

Тези продукти се приготвят с т.нар. лоши мазнини, които могат да нарушат репродуктивната функция. Като полезни мазнини се определят само кокосово масло, пресованият зехтин и мазнините, които получаваме от ядките и рибата.

Чипс

Супи в пакетче

Приготвените за няколко минути супи от пакетче изобилстват от натрий и изкуствени добавки. А храни, в които се съдържа голямо количество натрий и по-малко калий, може да доведат до повишаване на кръвното налягане. Освен това те водят до намаляване на кръвния поток към някои части на тялото. А по време на полова възбуда и при двата пола, особено при мъжете, кръвоснабдяването е от огромно значение.

Подсладители

Изкуствените подсладители

Те могат да бъдат открити в повечето напитки, както и в диетичните храни. Тези подсладители влияят негативно върху цялостното здраве, включително и върху сексуалния апетит. Аспартам например може да повлияе на допамина, който в определена степен се грижи за нормалната сексуална функция.

Алкохол

Алкохол

Въпреки първоначалната си отпускаща функция, алкохолът крие и своите опасности. Редовната употреба на алкохолни напитки може да намали производството на тестостерон при мъжете, който допринася за поддържането на високо либидо.

Установено е, че вкусната храна възбужда. Нейният вкус, аромат и химически състав имат възбуждащ ефект върху човека. За стимулиране на сексуалността се препоръчват на първо място яйца, защото в тях има достатъчно количество витамин А и белтъци.

Стридите пък съдържат необходимия цинк. Освен това за събуждане на сексуален апетит в древността хората са яли онези продукти, които са асоциирали с половите органи – яйца, аспержи, стриди.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати