ezine.bg»Статии»Интимно»Хладкото кафе засилва сексуалния апетит

Хладкото кафе засилва сексуалния апетит

Кафе
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Кафето е продукт, който човечеството употребява от няколко столетия. Мненията за неговото действия са се менели от пълно приемане до пълно отричане през тези години. А истината е някъде по средата.

Хилядите научно проведени изследвания относно кафето и неговото действия са открили доста полезни неща за него. Съдържанието на полифеноли в кафето го правят добър и естествен антиоксидант, който защитава клетките от активните окислителни радикали. То е най-доброто познато средство за събуждане.

Освен това кафето спомага за облекчаване и на други здравни проблеми. Хора, които приемат по 1-2 чаши кафе на ден, страдат по рядко от депресия и тревожност от тези, които се въздържат от напитката. Освен това и тези, които се борят с астма и диабет тип II, показват подобрение при ежедневна консумация на кафе в умерени количества.

Не всичко за тази напитка обаче е известно. Именно поради това учените почти всекидневно продължават да откриват нови и интересни функции на кофеиновата течност.

Кофеин

Като основни се определят функциите на кафето: да събужда тялото, да активира мозъка и мускулната активност. С тях обаче те далеч не приключват ползите му.

Наскоро американски учени провели експеримент, в който участие взели 200 доброволци. Те били на възраст между 26 и 47 години. Специфичното било, че част от тях признали, че изпитват сексуални затруднения.

На всички участници била възложена задачата да пият по чаша охладено кафе всеки ден в продължение на един месец. Причина за провеждането на опита бил резултат от химично изследване, според което студеното кафе е мощен стимулант за производство на полови хормони, както за мъжете, така и за жените.

Интересното е, че подобна активност е в хиляди пъти по-слаба при горещото кафе.

Анализирайки резултатите, учените констатират невероятни подобрения - над 70% от мъжете, които пиели ежедневно студено кафе, забелязали повишена сексуално привличане и желание към срещуположния пол.

При около 15% се забелязало относително удължаване на продължителността на половия акт. При жените също се наблюдавал подобен резултат. Близо 50% от тях също отчели повишено сексуално желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати