ezine.bg»Статии»Интимно»Той е много срамежлив, какво да правя?

Той е много срамежлив, какво да правя?

Срамежливи мъже

Има хора, които общуват много лесно и изключително бързо се приобщават в нова среда. Държат се естествено и непринудено и не показват никаква несигурност, когато общуват. Има и такива, за които общуването е истинско мъчение, когато стане въпрос за непознати хора.

Общуването при тези хора обикновено се превръща в труден и често пъти болезнен процес. Тези хора могат да се нарекат затворени или срамежливи и определено се отпускат доста трудно.

Включването на такъв човек в колектив си е истинско препятствие и понякога е дори невъзможно.

До някаква степен срамежливостта се възприема като чаровна, но всичко зависи къде е границата на тази стеснителност. Става ясно, че на прекалено свенливите хора им е изключително трудно да намерят своята среда и да успеят да се впишат в нея – не само в професионален, но и в личен план.

Ако се чувствате привлечени от човек с подобни проблеми, никак няма да ви бъде лесно. Срамежливите обикновено се затрудняват да изкажат своите чувства, защото се страхуват да не се изложат. Идеята как изглеждат в чуждите очи понякога толкова силно ги блокира, че те не успяват изобщо да изкажат позиция по какъвто и да било въпрос.

Независимо дали говорим за жена ли мъж срамежливостта може да е сериозна пречка. Свикнали сме да приемаме, че ако мъжът е свенлив, това е странно, но и при двата пола общуването със срамежливец е еднакво трудно.

Флирт

Какво да направим, ако изпитваме чувства към такъв човек? Как да му помогнем и да разкрием себе си без да го притесним?

Първо ще ви се наложи да действате по-бавно, не пришпорвайте нещата. Излезте с обекта на вашите желания и му покажете по някакъв начин, че харесвате компанията му. Не прибързвайте да заявявате чувства, защото рискувате човекът да се стресне и да поеме в обратна посока.

„Счупете леда“ като излизате някъде – на кино, на заведение, разходка и се опитайте да създадете уют. Разберете къде той се чувства комфортно и добре и започнете да ходите на такива места.

Ще ви се наложи да сте водещи в едни такива взаимоотношения, в което няма нищо лошо или странно, стига вас да не ви тревожи това, че ще направите първата крачка. Бъдете напълно естествени в общуването си с такъв човек, защото, ако той усети притеснение или поза у вас, отново ще се отдръпне.

При т.нар. любовна срамежливост по-малко срамежливият трябва да започне да води разговора – да поставя темите, да задава въпроси. Не очаквайте свенливият ви събеседник да започне темата.

В момента, в който го направи – имате частичен успех, пропуснали сте част то срамежливостта. Ако се отпусне пред вас, значи нещата вървят в правилната посока и можете да предприемете следваща стъпка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати