За и против женските презервативи

Женски презерватив

Технологиите се развиват със скоростни темпове. Както и средствата за предпазване от нежелана бременност и всички болести, предавани по полов път. Един от тези иновативни методи през последните години е женският презерватив.

Визуално женският презерватив наподобява малка торбичка, направена от тънка синтетична материя, затворена в единия край. В двата края си края има меки пръстени, като в затворения край, който се поставя навътре, пръстенът застава на шийката на матката, където го задържа, за да не се размести. Във външния край също има пръстен, който остава от външната страна на срамните устни и ги покрива отчасти.

Новото средство за предпазване е все още непознато за жените, но въпреки това - много полезно. В самото началото усещането не е особено приятно. С времето обаче тялото свиква и не се усеща неразположение.

Женски презервативи

Женският презерватив може да бъде поставен до 8 часа преди половия контакт. В краен случай се поставя във влагалището непосредствено преди любовната игра да е започнала.

Като всеки вид контрацептив, женският презерватив също има както своите положителни, така и отрицателни черти.

Една от ползите му е, че при добра поддръжка един и същ презерватив може да се ползва до 10 пъти. Той защитава сигурно и двамата партньори от всякакъв вид зараза по полов път. Не води до спад във възбудата, при нито един от партньорите. Може обаче да се постави без да има каквато и да е полова възбуда, не като при мъжете.

Жени

Мъжете в днешно време се отнасят доста несериозно и често се случва партньорът ви да не иска да ползва презерватив или да ви пази. Този нов контрацептив предоставя на жената възможността сама да поеме отговорност, за да бъде спокойна.

Има жени, алергични към латекса, от който се правят мъжките презервативи. Материалът, от който е направен женският, позволява да се ползва от тези дами.

От друга страна, както при мъжките презервативи, така и при женските съществува възможност от скъсване и разместване. Поради това се изисква по-честа проверка на състоянието му докато се ползва. Поради факта, че е новост на пазара, женският презерватив е все още с доста висока цена и може да бъде намерен само чрез интернет магазин и доставка от чужбина.

Обикновено първите стъпки при ползване се оказват доста сложни. А поради това, че отвореният край на презерватива се вижда, може да доведе до определен дискомфорт.

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати