Раждането влошава секса

Раждането влошава секса

След появата на детето сексът между майката и бащата намалява.

Британски сексолози направиха проучване между 1700 двойки за това как появата на бебето се отразява върху сексуалните им отношения.

Раждането влошава секса

Анкетираните са отговорили на три въпроса: колко деца имат, как най-често правят секс и раждането повлияло ли е по някакъв начин на сексуалния им живот, съобщи вестник Таймс.

37-годишният Дейвид Томпсън разказва, че преди да стане баща с жена му най-много обичали да правят секс сред природата.

После се появили три хлапета. Още след раждането на първото предишната им страст започнала леко да угасва.

Сега Дейвид и съпругата му отдават всичките си сили вместо на екстремните изпълнения, на трите си деца и грижите за тях.

Майка на двегодишно дете признава, че след като родила сексът със съпруга й намалял до 2-3 пъти месечно. Но затова пък станал по-качествен. "Сега се доверяваме повече един на друг и сме по-близки след раждането на детенцето ни", казва тя.

Друга англичанка споделя, че е получила нещо като страхов комплекс след раждането. След като се появило детето й, постоянно я преследва стра, че хлапето ще я завари в неприлична поза с баща му в спалнята.

Раждането влошава секса

Отговорите на другите анкетирани били подобни. По време на семейния живот хората са ангажирани с възпитанието на децата си и не им остават много сили за полови подвизи.

Като цяло житейските грижи и стресът понижават сексуалните отношения. Разбира се, резултатите от анкетата, не бива да бъдат считани като категорични и строго научни.

В крайна сметка обаче анкетираните отбелязват, че въпреки всичките трудности, сексът в зряла възраст им доставя повече удоволствие.

Според професоръа по социология в Кентския университет Франк Фуреди новите общи задължения при отглеждането на децата пък помагат за засилването на чувствата на двамата, което се отразява и на секса.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати