Доказано! От секса се поумнява

Интимност

Американски и южнокорейски учени установиха, че правенето на секс стимулира растежа на мозъчните клетки, което показва, че сексуалният контакт ни помага да станем по-умни.

Специалистите са открили, че сексуалният акт при мишките и плъховете значително е подобрил техните когнитивните функции.

Психолози от университета в Мериленд са доказали, че сексът увеличава броя на новогенерираните неврони в хипокампа, който отговоря за дълготрайната памет.

При серията експерименти гризачите са правили секс половин час, като са били наблюдавани и записвани на видео.

Сексуална Двойка

Учените изследвали плъховете на средна възраст и установили, че сексът възвръща отслабващото с възрастта функциониране на мозъка до нивата на по-младите представители.

Според изследователите това означава, че редовният секс стимулира генерирането на неврони при възрастните гризачи и възстановява когнитивната им функция.

Но ако сексуалната дейност спре, подобрението на когнитивната функция ще бъде загубено. Учените от университета са стигнали до извода, че сексуалният акт може да противодейства на негативните последици от стреса.

Експертите смятат стреса за един от най-големите виновници за забавеното развитие на невроните в мозъка, но сексът помага всекидневният стрес да се преодолява.

Двойка

Установено е още, че високата работна памет намалява вероятността от преждевременна еякулация. Според резултатите от друго изследване обаче гледането на порно може да нанесе щети върху мозъка.

Разглеждането на порнографски материали може да повлияе отрицателно на човешката памет, особено ако се вършат няколко неща на веднъж. Учените от университета в Пенсилвания смятат, че макар от секса да се поумнява по-умните хора не правят непременно повече секс.

Но в крайна сметка експертите се обединяват около становището, че редовните сексуални контакти могат да удължат живота ни с от 6 до 8 години.

Според медицинския журналист и публицист Тотко Найденов, човек, който прави редовно секс, освен че е по-щастлив може и да управлява по-добре.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати