Зимата кара мъжете да искат повече секс

Интимно

Според ново проучване мъжете искат да правят повече секс през студените зимни месеци. В изследването са участвали 114 мъже, които трябвало да оценяват колко привлекателни са дадени жени на всеки три месеца. Всъщност цялото изследване продължило една година.

На господата били раздавани две групи снимки. В едната от групите специалистите включили снимки само на лицата на жените. В другата група били сложени снимки, които показвали и телата на дамите – повечето от тях били с бански костюми или снимката показвала близък план на бюстовете им.

Според резултатите – времето навън не е повлияло на господата, що се отнася до първата група снимки, тези само с лицата на жените. В преценката на телата обаче, настъпила промяна.

Според изследователите възбудата значително се повишила от по-разголените снимки на дамите, при това в по-студените три месеца – декември, януари и февруари. През топлите юни, юли и август не се регистрира подобна промяна, твърдят учените.

Онези участващи, които по време на цялото проучване имали връзка с една жена, проявили същото отношение към привлекателността на партньорката си. Мъжете смятали, че половинките им са много по-горещи по време на зимата, отколкото през летните месеци.

Зима

Резултатите от това изследване се подкрепят и от друго проучване, което е направено от компания за секс играчки. Lovehoney правят проучване кога хората правят най-много секс – оказва се, че това се случва през месец декември.

Според специалистите една от причината мъжете да искат повече секс през зимата е, че кожата се вижда много по-малко отколкото през лятото. Това от своя страна прави нейното съзиране много по-възбуждащо и приятно.

Учените твърдят, че през лятото на почти всеки ъгъл има жена, която е по-бански или с оскъден тоалет и на мъжете им е нужно нещо повече, за да се възбудят.

Тази теория е подкрепена и от факта, че през цялата година, когато е правено изследването, преценката на господата за снимките с лицата на жените не се променя.

Според друго обяснение много е възможно хормоните при господата да се раздвижват в зависимост от сезона и през студеното време да се възбуждат по-лесно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати