ezine.bg»Статии»Интимно»Стресираните жени отблъскват мъжете си

Стресираните жени отблъскват мъжете си

Нещастен Мъж
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Много са нещата, които могат да привлекат един мъж към една жена. Разбира се начинът, по който тя изглежда вероятно ще е на първо място, но това съвсем не е всичко.

Понякога как говори и как се държи една дама може или да направи много силно впечатление или силно да отблъсне мъжа срещу нея. Освен тези детайли обаче, има и нещо друго, което може да отблъсне мъжете и това са стресираните жени, смятат специалисти.

Според сексоложката Сюзан Бил-Хюлет, когато жената е подложена на някакъв стрес, това пременя миризмата на потта й я прави особено неприятна. Стресът може да бъде вследствие на физическо или на емоционално напрежение, смята сексоложката.

В подкрепа на позицията на специалиста има и проведен експеримент, в който доброволно са участвали 44 жени. Учените взели образец от потта на всяка една дама, която била част от проучването. Пробите от потта на жените били вземани по време на тренировки, при по-висока температура или по време на стрес.

Според заключението на специалистите, когато потта е отделяна при стрес, се отличавала доста от останалите образци. Специалистите са категорични, че това влияе особено отблъскващо на представителите на силния пол. След направените изследвания на жените, резултатите са показани на група от 120 души.

Стресирана Жена

Мъжете и жените доброволци гледали клип, как дамите изпълняват своите ежедневни задължения, след което имали възможност да помиришат потта на жените, но след използван дезодорант. Доброволците заявили, че това са уверени и компетентни жени. След като усетили стресовия аромат, заключението им било в противоположна посока.

За всичко това, разбира се, учените имат съвсем разумно обяснение. Когато сме стресирани се активират екзокринните и апокринните потни жлези едновременно, а при физическо натоварване или разгорещяване – само екзокринните жлези. Апокринните жлези отделят секрет, който е лепкав. Когато се отделя пот от тях се смесва с бактерии по кожата и миризмата става неприятна.

По време на стресова ситуация се повишава и хормона на стреса у жената, което понижава фертилността. Мъжете смятат, че такива жени са ненадеждни и неуверени, допълват още специалистите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати