ezine.bg»Статии»Интимно»Събота е идеалният ден за секс

Събота е идеалният ден за секс

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k146
Секс
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

За повечето хора събота е най-предпочитаният ден за секс, а идеалният час за интимни ласки според допитаните е 19.37 часа, сочат резултатите от проучване.

44% от двойките предпочитат да правят секс в събота, за 24% от допитаните идеалният ден за секс е неделя, а за 22% - петък.

Като причина да се чувстват по-разгорещени именно в тези дни, двойките са посочили удобството, което им предлагат почивните дни. За голяма част от анкетираните часът също играел основна роля за възбуждането и правенето на секс.

Повечето британци за споделили, че най-възбудени се чувстват в 16.33 часа, но се отдавали на интимност с партньора 3 часа по-късно.

Секс

25% от участниците в изследването са разкрили, че най-възбудени се чувстват сутрин, но 15% от тях не правят секс тогава, защото бързат да излязат на работа.

Допитването установило, че малка част от британците действат спонтанно, когато става дума за секс, а това обяснява разликата от три часа между времето на възбудата и на секса. Близо половината от двойките са признали, че правят секс по график.

Според съоснователя на сайта Lovehoney.com Ричард Лонгхърст сексът по график може би е неромантичен, но при него се осъществява редовна физическа интимност, която е ключа към щастливата връзка.

Въпреки че повечето британци нямат време за спонтанен секс, изследването показва, че когато планират интимни ласки, те искат да са романтични. 62% от двойките си организират романтична вечеря, като в 88% от случаите тя завършва със секс.

Романтичната вечеря си остава най-популярната дейност преди секс, следвана от гледане на телевизия, интимен разговор и посещение на нощен клуб. Изследването показва още, че не само времето от деня се отразява на либидото, а и сезонът.

За по-голямата част от участниците в проучването лятото е най-подходящият сезон за секс. След него се нареждат зимата – 16%, пролетта – 14%, а като най-непопулярния сезон за правене на секс е посочена есента – 4%.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest