Жените с широки бедра имат повече сексуални партньори

Женски крака

Крушовидната форма на тялото често пъти поражда неувереност у жените по отношение на външния им вид. Дамите с по–пищни бедра обаче могат да се похвалят с повече сексуални завоевания и са по-склонни към случайни сексуални контакти, сочи прочуване на британски изследователи.

А как учените определят кои бедра са широки и кои тесни? Според тях такива, които са над 36 сантиметра, се класифицират към първия тип, а бедрата под 31 см спадат към втория. Като при изследването се търси разстоянието между външния край на горната илиачна кост на таза и най-широката част на бедрената кост. Измерването се прави по дължина.

В проучването взели участие 148 жени, чиято възраст е между 18 и 26 години. По време на проучването им е била измерена обиколката на бедрата в най-широката точка и талията на най-тясното място. Едно от условията за участие в изследването било, жените да са имали поне един сексуален партньор.

Дамите е трябвало да отговорят на въпроси свързани със сексуалния си живот. Важни показатели за изследването се оказват броят на сексуалните партньори, които са имали, кога са осъществили първия си сексуален контакт и колко емоционално значими сексуални връзки са имали досега.

Бедра

Жените, които са по-склонни да правят секс за една нощ, имат по-широки бедра, заключили изследователите от Университета в Лийдс. Според тях дамите, които правят случаен секс без обвързване, в три от общо четири сексуални контакта имат бедра с най-малко 2 см по-широки от жените, правили по-рядко секс за една нощ.

Ръководителят на проучването проф. Колин Хендри обяснява, че жените с широки бедра имат повече сексуални партньори, защото при тях процесът на раждане често е по-лесен и по-малко травмиращ, отколкото при дамите с по-малки бедра.

Ширината на бедрото при една жена има отражение при възможно фатално нараняване, свързано с раждането. Когато дамите имат контрол върху собствената си сексуална активност, този риск се отразява върху техния маниер.

Тоест сексуалната активност при жените поне донякъде се определя от ширината на бедрата, допълва още проф Хендри.

А вие как смятате, верни ли са резултатите от проведеното прочуване?

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати