Почти половината мъже се влюбват от пръв поглед

Влюбване

Изследване доказа, че 48 процента от мъжете се влюбват от пръв поглед за разлика от жените, при които процентът на влюбените от пръв поглед е само 28.

Проучването, което е проведено сред 10 000 участници от цял свят, стига до това заключение, след като анкетираните са отговорили на 1300 въпроса за секса и най-привлекателните черти в един партньор.

Анализът е проведен от професор Пепър Шварц, който е социолог на университета във Вашингтон и директор на Центъра за обществени изследвания в университета Джордж Мейсън във Вирджиния.

Проучването е имало за цел да разсее мита около сексулаността и взаимоотношенията на двата пола през XXI век.

Резултатите показвали, че 74% от участниците са щастливи във връзката си с половинката, а 66% от допитаните са споделили, че с партньора им са сродни души.

Проучването показва, че за да се влюби един мъж, са му достатъчни привлекателна визия и сексапилно излъчване, като не е необходимо жената да казва дори и дума.

Любов

За по-нежния пол обаче разговорите са от ключово значение за влюбването. Дамите казват, че имат нужда от поне 6 срещи, за да се влюбят, докато на мъжете им е необходима само една.

Според психолога Александър Гордън повечето мъжете се влияят от по-повърхностни неща като външния вид, докато жените дълго претеглят плюсовете и минусите преди да се влюбят.

Изследването показва и че мъжете са по-склонни първи да признаят любовта си.

От анкетите се стига и до заключението, че сексът без емоционална връзка или изневярата не са нещо лошо и са доста срещани сред съвременното поколение.

Много от хората в проучването определят галените имена, с които наричат партньора си, държането за ръка, страстните целувки и публичното изричане на Обичам те, като най-ясните признаци за една щастлива връзка.

Според участниците в допитването най-важният фактор, върху който се крепи любовта, е комуникацията.

Най-нещастните участници в изследването са споделили, че рядко общуват с партньора, като не решават заедно интимните си проблеми.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати