Правете повече любов, за да поумнеете

Жена

Всички сме чували израза, че любовта дава крила. Окрилява ни, разбира се, не в буквалния смисъл, но ни прави по-щастливи, по-усмихнати и като цяло по-доволни от живота.

Започваме да виждаме повече добрата страна на нещата и много по-малко да се тревожим за дребните и незначителни неща, които ежедневно се опитват да развалят настроението ни.

Оказва се, че не само любовта влияе положително на личността и на здравословното ни състояния. Сексът ни помага да станем по-умни, сочат резултатите от ново проведено проучване.

Изследователите са подложили на различни тестове мишки – резултатите показват, че сексуалната дейност подобрява значително когнитивните функции. Проучването е направено с помощта на южнокорейски и американски учени.

Според психолози от Мериленд правенето на любов увеличава новогенерираните неврони, които се намират в хипокампа, който пък играе важна роля за дълготрайната памет. На изследваните мишки била позволена 30-минутна сексуална дейност дневно, като през цялото време били наблюдавани с камера от специалистите.

Любов

Както знаете, с напредването на възрастта отслабва и функционирането на мозъка. Тестовете, които са правени на гризачите на средна възраст, показват, че сексуалните контакти възвръщат функционирането на мозъка до нива, които са нормални за младежите.

С други думи – редовното правене на любов ще стимулира генерирането на неврони при възрастните, а освен това възстановява и когнитивната функция през средната възраст.

В случай че сексуалната дейност спре – нещата ще се върнат на старите си места, категорични са изследователите.

Друго проучване, което е направено от специалисти в Южна Корея, посочва интересни резултати.

Според изследването правенето на повече секс успешно противодейства на негативните последици, които оставя стресът върху развитието на мозъка.

Специалистите обясняват, че едно от най-сериозните препятствия за развитието на неврони е стресът. Правенето на любов, обаче, ще помогне за възстановяването на функцията, категорични са учените.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари