ezine.bg»Статии»Интимно»Как се премахват смучки

Как се премахват смучки

Смучки

Следите от страстни вечери, известни като смучки, се получават при спукване на капилярите и се оставят обикновено около шията. Белезите на страстта са доста смущаващи, но има няколко ефективни начина за тяхното премахване.

Дори и няколко секундна целувка можа да спука капилярите по шията и да остави смучка.

Петното може да изчезне и от само себе си след няколко дни, но ако искате да помогнете в неговото премахване, съществуват няколко ефективни метода, които можете да опитате.

Кубче лед или много студена лъжица отлично могат премахнат белега. Трябва само да ги поставите за няколко секунди на зачервеното място.

Лекият масаж с върха на пръстите също помага за изчезване на смучката.

Шал

Смучка може да се заличи и като потъркате мястото с четка за зъби за няколко минути и след това върху нея поставите студен компрес за 15 минути. По-късно през деня повторете тази процедура, за да заличите белега възможно най-бързо.

Болезнен и в същото време много ефективен е методът за отстраняване на смучка с монета. При него трябва да опънете кожата, където е направена смучката, и след това да минете по нея с ръба на една монета.

Пастата за зъби също може да ви помогне при премахването на смучки. Трябва да изстискате малко количество от пастата и да го поставите върху смучката и след като изсъхне, да отмиете с топла вода. Тази процедура трябва да се повтори след 24 часа.

Мажете белезите с крем с витамин K, което ще помогне за тяхното заличаване.

Ако е важно да скриете една смучка веднага, винаги можете да използвате няколко трика с грим. Първо с голяма четка за грим поставете жълт коректор върху вътрешната страна на смучката.

След това нанесете основа, чийто цвят е много близък до цвета на вашата кожа, върху цялата смучка.

Ако температурата го позволява, винаги можете да сложите един шал или поло, така че белезите ви по врата да не се виждат от околните.

Смучките често са приятни спомени от една страстна нощ, но не е подходящо колегите от работа или баба ви да ви виждат с тези белези.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати