Хормон е виновен за женската изневяра

Хормон е виновен за женската изневяра

Младите жени с високи нива на естроген са по-склонни да изневеряват и често да сменят партньорите си, съобщава списанието New Scientist, позовавайки се на ново проучване.

Тези жени се възприемат като по-привлекателни, отколкото другите.

Кристин Дюрант е психолог от Университета в Остин, Тексас. Заедно със своя колега Норман Лий измерили нивото на хормона естроген, познат и като естрадиол, в 52 студентки. Те били помолени да оценят степента на своята привлекателност и склонността си към смяна на партньора.

Естрогенът е полов хормон. Счита се за женски хормон, но се среща и при мъжете. В репродуктивния период повечето естроген при жените се образува в грануларните клетки в яйчниците. Малки количества естроген се образуват в надбъбречния кортекс, а при мъжете в тестисите. Естрогенът се образува и в мозъка и стените на артериите.

Когато Дюрант и Лий обобщили резултатите от експеримента, те установили, че жените с високи нива на хормона, правят секс с повече партньори, отколкото останалите. Те били склонни да лъжат, да мамят партньорите си, само и само да утолят сексуалния си глад.

Въпреки него анкетираните студентки не проявили предпочитание към секса за една нощ.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ева
Ева
27.05.2012 00:12
да бе...,а мъжете не ги ли удря хормона?
0
0