Вече е ясно защо мацките си падат по грозни мъже

Бръснене

Учените се опитват от години да отговорят на въпроса защо жените, които на думи хвалят мъже от типа на Ален Делон на младини, на практика се влюбват в грозници като Жан Пол Белмондо, Ал Пачино и Ричард Гиър.

Американският психолог Робърт Франклин от университета по психология и колегите му в Пенсилвания направили експеримент с участието на 50 млади жени.

Дамите разгледали снимки на стотици мъже и трябвало да кажат кой от тях на пръв поглед е идеален за приятел и кой за любовник.

Накрая се оказало, че мъжете, които според жените са подходящи за любовници, са с прекалено ярко изразени мъжки черти: скъсено лице, буйни вежди, малки очи, силни челюсти, изсечена брадичка и малка уста.

В категорията "приятели" попаднали красавците. Причината е в подсъзнателния избор на жената – силно развитите кости на лицето говорят за високо ниво на тестостерон.

Най-интересното е, че дамите, които са очаровани от "тестостероновото" лице, дори не могат на самите себе си да обяснат защо си падат по този грозник.

Ако обаче природата не шепне на жената, че мъжът срещу нея е подходящ да стане баща на децата си, тя го оценява в съответствие с естетическите критерии, формирани от обществото: големи кожа, плътни устни. Но истинско сексуално привличане всъщност няма да има.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
portokalka.baby
portokalka.baby
03.09.2013 06:05
Не знам каква е тази статистика но според мен нито един от горе посочените актьори не е грозен! ;)
1
0
Силвия
Силвия
02.06.2013 16:39
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!!!!!
4
1