Сексуалната неудовлетвореност ни убива бавно

Сексуална неудовлетвореност

Сексуалната неудовлетвореност оказва негативно влияние върху доброто здраве и продължителността на живота. Това е становището от ново проучване на Мичиганския университет.

Екипът изследвал плодови мушици, при които се установило, че мъжките, които успели да възприемат феромони от женските без възможността да се чифтосват, живели по-кратко време и били по-неустойчиви на стрес.

Използването на плодовите мушици с цел да се опознае човешката природа датира от години. Това е така, защото 75 % от болестите по хората са съпоставими с генома на плодовите мушици. Това ги прави полезни генетични модели за изучаване на различни заболявания като болестта на Паркинсон, Хънтингтън и Алцхаймер.

Ръководителят на екипа подчертава, че благодарение на тези открития се изследва връзката между сетивните възприятия на организма и неговото физиологичното състояние, както и влиянието им върху мозъка. И ако нуждите бъдат удовлетворени, се постига увеличена продължителност на живота.

Незадоволеност

Проучването доказва как липсата на сексуална задоволеност е вредна за здравето, състарява организма, дори съкратява живота му.

Такива резултати са били получени и при проследяване развитието на кръглите червеи, които еволюират от милиони години, за разлика от плодовите мушици.

Всички твърдения са в корелация с описаните до момента ползи от сексуалните контакти при хората. Вярва се, че ако те правят секс редовно, се намалява нивото на стреса и тревожността. Също тези, които са сексуално активни, поддържат по-ниски стойности на артериалното налягане.

Отделни проучвания показват още, че жените, които водят редовен полов живот, са по-малко предразположени да се разболяват от злокачествено заболяване на гърдата.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати