ezine.bg»Статии»Интимно»Признаци, че сме пристрастени към секса

Признаци, че сме пристрастени към секса

Секс

Сексът е сред любимите занимания на мнозина и в това няма нищо нередно. Когато обаче желанието за секс се превърне в мания, определено нещо не е наред. Прекомерната сексуална активност или така нареченото сексуално пристрастяване е проблем, на който задължително трябва да се обърне внимание, тъй като, ако не се реши, той може да се задълбочи сериозно.

Обикновено пристрастените към секса личности постоянно търсят нови партньори. Техните сексуални желания са всеобхватни и могат да бъдат насочени към малолетни, животни или някакви предмети. Ето защо при наличието на такова болестно състояние, трябва незабавно да бъде потърсена помощта на специалист.

Как обаче да разпознаем, че сме жертва на сексуално пристрастяване?

Зависимостта към половите контакти не може да бъде забелязана от странични наблюдатели. Повечето засегнати от това състояние успяват добре да прикрият проблема си и не биха били заподозрени дори от собствените си половинки и брачни партньори. Понякога дори и потърпевшият да не подозира нищо, симптомите на състоянието могат да разкрият какво всъщност се случва.

Специалистите предупреждават, че човек трябва да се замисли сериозно, ако перманентно сменя сексуалните си партньори и това му харесва. Ако междувременно съзнанието му е завладяно от натрапчиви сексуални мисли и фантазии, също трябва да се консултира с експерт.

Групов секс

Неспособността за нормално извършване на ежедневните задължения може да се дължи на умора, но не е изключено да е признак за сексуално пристрастяване. Невъзможността за контролиране на емоциите и вманиачването в половите органи също показва, че нещо странно става.

Нарушеният сън и промяната в сексуалните взаимоотношения с половинката отново са признаци на сексуален проблем. Често се случва пристрастеният към секса човек да се дистанцира от своя постоянен партньор и да загуби интерес към него.

В същото време той изпитва желание за групов секс. Предпочита дори да мастурбира и да гледа порно филми, но не и да се отдаде на интимни ласки с човека до себе си.

Освобождаването от тази мания нерядко отнема доста време и упорита работа със сексолог. Налага се зависимият да преосмисли много от своите навици и да ги промени. В крайна сметка обаче, когато резултатите от терапията се появят, пациентите се чувстват много по-свободни и уверени във всяко отношение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати