Най-големите любовници хапват люто

Интимност

Експерименти на американски психолози от университета в Гренобъл доказаха, че хората, които хапват по-пикантни храни, могат да се похвалят с повече сексуални завоевания, защото лютото повишава тестостерона им.

Специалистите са стигнали до заключението, че тестостеронът прави мъжете сексуално по-активни. Колкото по-високи са нивата на този хормон в един мъжки организъм, толкова по-вероятно е желанието му за сексуални приключения да е по-силно.

В изследванията е потвърдено, че лютото къри и лютите чушки увеличават нивата на хормона тестостерон в организма. Химическото вещество, което придава лютивостта на тези храни – капсацин, води до промени в организма.

Люто

Сърдечният ритъм зачестява, потенето се увеличава, а в тялото се освобождават повече ендорфини и адреналин.

Когато ядете люто, езикът ви изпитва болка, мозъкът отделя веднага ендорфини – хормоните на щастието, за да го успокоят и в крайна сметка се оказвате щастливи, доволни и леко подлютени.

В проучването на американските психолози са участвали 114 мъже на възраст между 18 и 44 години. Доброволците е трябвало да посочат предпочитанията си към определени храни, като при тези, които са хапвали по-често люто, са отчетени по-високи нива на тестостерон.

Флирт

Според професор Лоран Бег, който ръководел изследването, високите нива на тестостерон карат мъжете да търсят вълнуващи преживявания и да поемат рискове като ядат по-лютива храна.

Подобно изследване, проведено преди 3 години, разкри и друга тайна на по-добрия секс. Оказа се, че чаша хладко кафе преди интимност повдига женското либидо.

Доказа се, че хладкото кафе повишава сексуалното желание, защото стимулира центъра на мозъка, отговарящ за сексуалната възбуда.

При експериментите 67% от доброволците са казали, че са правили по-хубав секс, когато жената е изпила чаша хладко кафе преди това.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати