Имитирането на оргазъм - мисия невъзможна!

Оргазъм

Не е възможно е да се имитира оргазъм, категорични са канадски изследователи. Проучването е дело на специалисти, които работят във факултета по психология в Университета на Ватерло, а резултатите от него са публикувани в списанието „Archives of Sexual Behavior”.

Учените са категорични, че както мъжете, така и жените доста често преувеличават степента на удовлетвореност от половинката си. Вероятната причина да го правят е, защото не искат да ги наранят или пък не желаят да имат скандал по този деликатен въпрос. Автор на цялото проучване е психологът Ерин Фейлис.

Фейлис смята, че за да се разбере дали любимият човек послъгва, че е получил оргазъм, трябва да умеем да четем емоциите му достатъчно добре. Учените са направили проучването с помощта на 84 хетеросексуални двойки.

Резултатите ясно показват, че в началото на една връзка е трудно да се разпознае кога партньорът ни лъже, че е получил удовлетворение от секса. С течение на времето, обаче, когато двамата влюбени вече живеят заедно, е по-лесно да се разкрие лъжата.

Сексуални Проблеми

Това, че половинката може да разбере, че я послъгваме за степента на удоволствието, което сме изпитали, не е непременно нещо лошо, категорични са учените.

Познавайки се достатъчно добре, двамата влюбени ще започнат да работят по въпроса и ще разберат какво ги удовлетворява в сексуално отношение. По този начин няма да се налага да се лъжат, защото ще са действително удовлетворени от сексуалния си живот.

Според друго изследване пък стресът, който неминуемо всеки трупа по празниците, може много лесно да бъде избегнат. Обичайните съвети на специалистите да правим повече упражнения, да мислим позитивно и да не претрупваме графика си с излишни задачи продължават да бъдат актуални.

Специалистите препоръчват и правенето на повече секс. Учените са убедени, че редовният секс ще подобри имунитета, ще ви накара да забравите за стреса и определено ще покачи самочувствието ви. Повече оргазми означава и повече ендорфини и по-високо ниво на окситоцин или с други думи – по-здрав и пълноценен сън.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати