Оралният секс подобрява съня и премахва стреса

Секс

Правенето на секс определено повишава настроението, преборва се със стреса и не на последно място – помага за пълноценния и качествен сън. Оказва се, че оралният секс също има подобно действие, затова много специалисти съветват дамите да не отхвърлят този вариант за създаване на удоволствие на партньора.

Фелациото може да помогне на жените да се почувстват по-щастливи и по-спокойни. В семенната течност се съдържат хормони – например кортизол, окситоцин, естроген, които са популярни като едни от най-добрите антидепресанти.

Освен това сперматозоидите могат да се окажат полезни и за регулиране на кръвното налягане при жената. Специалисти твърдят, че спермата има ключова роля в намаляването на опасността от прееклампсия. Това е, най-общо казано, проблем с кръвното налягане при жената по време на бременност.

Спермата е полезна и за подобряване на паметта – в семенната течност се съдържат всички хранителни елементи, които са необходими за когнитивните функции. Освен това в нея се съдържа и мелатонин, което пък от своя страна, прави оралният секс полезен за съня.

Интимност

Оралният секс може да намали и опасността от рак на гърдата – учени твърдят, че дамите, които се отдават на орални сексуални ласки два пъти седмично са по-малко застрашени от заболяването. В семенната течност на мъжете се съдържат и биохимикали, които не позволяват раковите клетки от този вид да се развиват.

Оралният секс безспорно има много ползи за здравето на дамите, но той е полезен и за здравословното състояние на партньорите им. Проучвания показват, че честата еякулация при мъжете намалява опасността от развитие на рак на простатата.

Изследване, свързано със сексуалните фантазии, показва, че 95 на сто от анкетираните фантазират ежедневно. Оказва се, че много малка част от тези хора споделят какви са фантазиите им на партньора си.

Голяма част от хората си мечтаели за орален секс, за секс на необичайни места или за интимни ласки с различен от сегашния партньор.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати