Прегръдката след секс ще ви сближи с партньора

Целувка

Две паралелно проведени проучвания доказаха необходимостта от прегръдки след любовен акт. Според експериментите трябва да прегръщаме партньора най-малко 15 мин., за да се сближим по-лесно с него.

Авторите на проучването са категорични, че трябва да отделяме внимание на половинката не само преди и по време на секс, а и след любовния акт.

По-силната сплотеност между двама души ще гарантира по-здрава и стабилна връзка. Нужно е само да прегърнете половинката си, след като правите секс, твърдят английски учени.

В проведените експерименти са участвали 436 двойки, които били разделени на 2 групи. Първата група се прегръщали поне 15 минути след секс, а втората група не си отделяли и секунда внимание.

Щастлива Двойка

В края на експеримента двойките от първата група показали много по-голяма близост в сравнение с втората група, които едва се познавали извън спалнята.

Жените и мъжете, които редовно се прегръщали, споделили че се чувстват по-влюбени, щастливи и доволни във връзката си.

Това изследване за пореден път показа значимостта на близостта и общуването за една успешна и щастлива връзка. Проучването е категорично, че не е достатъчно единствено да сте физически около един човек, за да се влюбите в него.

Интимността, която прегръдката носи, се отразява положително на живота ви между чаршафите. Преди време американско проучване бе стигнало до извода, че двойките, които редовно се прегръщат, водят по-активен сексуален живот.

Прегръдка

Изследователите установили, че типичната двойка се прегръща поне 8 пъти седмично, като всяка прегръдка трае малко над 45 минути.

Най-популярните места за прегръщане са диванът, креслото и леглото, като жените се наслаждават на прегръдките повече от мъжете.

Според проучванията средната прегръдка между влюбените трае около 47 минути и се случва най-често, докато те гледат филм.

Предпочитани моменти за прегръдки са още при четенето на книги, слушането на музика, по време на разговори и след масаж. Установено е още, че една от всеки 6 прегръдки е довела до секс.

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати