ezine.bg»Статии»Интимно»Антидепресант действа като виагра за жените

Антидепресант действа като виагра за жените

Антидепресант действа като виагра за жените

Лекарствата "Флибансерин", който се предписват като антидепресанти за жените, им действат и като виагра.

Вече е доказано, че представителки на нежния пол, които редовно употребяват таблетките, правят по-често секс. При приемането им антидепресантите въздействат върху центъра на женския мозък, като изпраща импулси до позаспалото либидо.

Установено е, че повече от 25% от жените по света изпитват проблеми с либидото. Затова се очаква годишните продажби на "Флибансерин" да достигнат до 2.2 милиарда евро.

Всъщност лекарството е създадено с идеята да подпомага хора със сърдечни заболявания. Оказва се обаче, че таблетките намират и приложение, за което създателите им не са предполагали.

"Флибансерин" е подействал като сексуален стимулатор за 2000 жени, които страдали от занижени нива на либидото и са го приемали.

Антидепресант действа като виагра за жените

Оказва се, че тези дами, които редовно гълтат антидепресанта, правят до 60% повече секс, твърдят от Европейската общност за сексуална медицина.

"Флибансеринът" се оказа некачествен като антидепресант, но пък №1 като виагра за жените. Таблетките им помагат да достигнат по-голяма възбуда и по-голямо удовлетворение в секса", казва професор Джон Торп от Университета в Северна Каролина.

Накрая не може и без лошата част. Като всяко лекарство и "Флибансеринът" има странични ефекти. Лекарството предизвиква главоболие, дискомфорт или световъртеж при всяка една от осем жени, участвали в експеримента. Има и още - при някои жени таблетките водят до напълняване.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Радка Илиева
Радка Илиева
20.06.2013 20:56
Сменете си кафето - аз пия кафе с ганодерма от 6 месеца и ми действа много добре на депресията. Няма странични ефекти - дори действа и разхлабващо за тези, които имат проблеми със запека.
Моят мъж е доста нервен и за него му намерих решение - след като изпием по 1 кафе 3 в 1 с екстракт от рейши (ганодерма) и всичко е мир и любов.
0
0