Редовният секс вдига заплатата

Висока заплата

Искате да ви вдигнат заплатата – тогава правете секс редовно или поне това съветват учени от Великобритания от университета Англия Ръскин (Anglia Ruskin University). За своето проучване специалистите са използвали данните на 7500 души. Учените са направили сравнение между успехите им в кариерата и плътските наслади на участниците.

За да има човек добри успехи в работната среда и съответно висок и стабилен доход, трябва да се отдава на плътски страсти по-често, категорични са изследователите. Логично – онези, при които липсват чести сексуални преживявания, получават и по-ниски доходи, заключават учените.

Двойките, които правели секс поне два-три пъти седмично, имали с 4.5 на сто по-високи доходи от онези, които не са активни под завивките. Автор на британското изследване е Ник Дридакис.

Той е категоричен, че леглото може да бъде истински катапулт за кариерата. Освен това сексът подобрява значително здравословното състояние, което, разбира се, също е фактор за успехи на работното място. Иначе казано, когато човек се чувства доволен от интимния си живот, той ще се чувства и много по-уверен в себе си на работното си място.

Освен това редовният секс и оргазмите ще подобрят общуването с партньора. Това е извод от друго изследване, което е направено от американски учени. След като са получили оргазъм, партньорите са по-склонни да споделят важна информация с половинките си, твърдят изследователите.

Секс

Желанието за саморазкриване вероятно се поражда от покачващите се нива на хормона окситоцин или известен още под името хормон на любовта, допълват учените. В същото изследване се посочва, че хората трябва да избягват да смесват алкохола с интимните ласки.

Учените твърдят, че подпийналите хора след секс споделят с партньорите си най-различни неща, които всъщност не са имали намерение да им казват. Повишеното ниво на окситоцина и алкохолното опиянение влияят лошо на поведението, обясняват учените. Това пък може да се отрази зле на отношенията с партньора.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари