Случайният секс гони стреса

Случаен секс

Лятото е сезонът, в който пътуваме повече, даваме свобода на своите желания и страсти. Често нашите летни ваканции ни оставят топли спомени за слънцето, морето и случайни сексуални подвизи.

Екип на водещи учени от Германия установи, че жените имат същото желание за случаен секс, както и мъжете. Резултатите от изследването разсейват преобладаващото мнение за моногамния характер на нежния пол. В хода на експеримента психолозите се опитали да изчислят склонността на жените неочаквано да правят любов.

Експерти от Университета Йоханес Гутенберг в Майнц успели да създадат интересен модел. Оказа се, че много от момичетата умишлено се съгласяват на случаен секс, дори когато става въпрос за напълно непознат. Според психолози единственото, от което се нуждаят жените в такъв момент, е мъжът да заинтригува интереса им с нещо.

Освен това според други проучвания случайният секс може да се окаже добър за вас. Така че вече няма причина да изпитвате вина, след като сте прекарали час-два в страстна любов с непознат мъж.

Екип от изследователи от университета в Ню Йорк са проучили 371 студенти. В своите отговори 42% от запитаните са посочили, че са имали случаен секс поне веднъж в живота си. Проучванията са установили, че тази група студенти, които са се радвали на случайната любов, са се чувствали по-добре след секс в сравнение с останалите.

Също така тези, които са били привърженици на случайния секс, са били с по-ниски нива на стрес и като цяло емоционалното им здраве е било в пъти по-добро.

Секси

Международен индекс, отчитащ количеството контакти за една нощ, общия брой на партньорите и отношението към секса, показва, че Великобритания изпреварва Австралия, САЩ, Франция, Холандия, Италия и Германия.

Разбира се, при случайния секс няма универсална рецепта, нито за чувствата ви след това. В някои случаи е наистина отпускащо да се забавлявате без ангажимент. При други - може да доведе до негативни усещания, особено ако се опитвате да преодолеете друга емоционална травма чрез това изживяване, споделят учените.

Положително е, когато човек подходи без очаквания и просто се отдаде на мига, без анализи и планове, все едно се отбива до фитнеса.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати