ezine.bg»Статии»Интимно»Жената-опортюнистка в интимните отношения

Жената-опортюнистка в интимните отношения

Жени

Последните наблюдения на психолози показват, че все по-често жените използват секса, за да манипулират половинката си и да постигат целите си. Налице е нов феномен при половите отношения – сексуалната опортюнистка.

От край време жените използват секса за постигане на целите. Допреди няколко години широко се обсъждаше златотърсачката, за която сексуалните отношения са метод, чрез който да си осигури луксозен и комфортен живот.

При опортюнистката обаче парите не са от толкова съществено значение. Тя е властна жена, която на всяка цена се стреми да подчинява партньорите си и нерядко използва секса като метод за манипулация.

Опортюнистката не цели да изпразва портфейла ви, а винаги да удовлетворява желанията си, без значение че половинката ѝ няма да е особено доволен от това.

Тези жени целят да покорят мъжете и напълно да убият всеки техен намек за собствено мнение. Те се фокусират върху пълното обсебване на половинката и не му позволяват да действа различно от техните очаквания.

Жена опртюнистка

При тези жени сексът се превръща просто в опция за стъпка напред в социалната йерархия. За разлика от златотърсачката, която използва сексуалния акт като награда след определени подаръци, опортюнистката първо прави секс, а след това поставя условия.

Опортюнистите най-често се прицелват в по-възрастни от тях мъже, които не са особено привлекателни или имат определени съмнения относно успехите си в някои неща. Ниското самочувствие ги превръща в отлични обекти за контролиране.

Типично за тези жени е постоянно да сменят партньорите си. Първо те се стремят да изградят живот и характер в мъжа – такъв, какъвто си го представят, и когато решат, че са получили максималното от него, го сменят с друг.

Когато приключва една връзка, тя представя мъжа като единствен виновник за края. Някои от тях драматизират събитията, други винаги се представят като жертви, а трети разиграват истински представления, само за да провокира съчувствие и да представят мъжа до себе си като големия злодей.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати