ezine.bg»Статии»Интимно»Митове за изневярата

Митове за изневярата

Изневяра

Изневярата е сред основните причини на развалянето на семейства и прекратяването на браковете. Тя наранява цялото семейство. Въпреки това има редица митове за изневярата, които са изключително погрешни.

По-голямата част от хората смятат, че изневярата е нещо лошо и са наясно, че тя може да разруши семейството. Някои от грешните схващания около нея обаче, в някои случаи замъгляват или объркват преценката и възприятието за нея.

Изневярата означава секс с друг човек. Това в повечето случаи е абсолютно погрешно. В съзнанието си хората смятат, че партньорът им изневерява с човек, който е по-красив, по-умен и по-добър от тях. Щом разберат, че изневярата е факт, те се опитват да проумеят защо и си обясняват това, че третият човек ги превъзхожда във всичко.

В действителност това може да е обратното. Изневеряващите се откриват по съвсем друг признак. Другият мъж или другата жена имат определени качества, които са важни в дадения момент за изневеряващия и те не намират в партньора си.

Това не означава обаче, че го превъзхождат във всичко. Дори сексът може да не е важен, а разбирането, изслушването на проблемите, съчувствието.

Изневярата с следствие на лош сексуален живот. Тук истината е само наполовина. Щом двойката е в брак или живее на семейни начала от години, това означава, че сексът със сигурност е бил добър. За съжаление обаче, сексуалният живот с времето не се подобрява, а понякога напълно престава. Това може да доведе до изневяра.

Хванати в Изневяра

Изневярата е следствие на средата. Това е огромно заблуждение. Изневярата не е обусловена по никакъв начин от средата, в която живеем. Не е задължително хората, които изневеряват да имат деца, които някой ден ще изневерят.

Израствайки в подобно семейство обаче, детето ще има по-малко уважение към нещото, наречено семейство. Концепцията за брака също може да му е по-чужда от обикновено. Това обаче в никакъв случай не означава, че изневярата ще е нещо естествено за него.

След изневярата неминуемо следва развод. Истината е, че около 35% от семействата оцеляват след изневяра. Връзката може да бъде спасена, стига и двамата партньори са съгласни да полагат усилия за развитието ѝ. Добри резултати могат да се постигнат при специалист по семейни отношения.

Изневярата не наранява. Някои от изневеряващите наистина вярват, че изневярата им няма да нарани никого. Те обаче се променят и партньорът им усеща това. Той започва да се чувства неуверен и да се пита какво не е наред.

Тази неувереност пък ги прави непривлекателни и неинтересни за изневеряващия партньор. Следва един омагьосан кръг - нараненият партньор, дори да не знае за изневярата, я усеща и се самообвинява и самобичува постоянно.

Подобна травма оставя огромна следа и болка в живота му. От следствията на изневярата страдат не само участниците в нея, а и децата, ако има такива. Изневярата наранява всички, които са свързани с нея по какъвто и да е начин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати