Случайният секс е новият лек срещу безплодие

Случайният секс е новият лек срещу безплодие

Представителите на мъжкия пол, които редовно практикуват случаен секс, се радват на по-добри показатели на семенната течност. Това откриха изследователи от САЩ, извършили ново проучване.

Според учените от колежа Уъстър, щата Охайо, господата, които са фенове на честия секс със случайни дами, по-лесно достигат до кулминацията и имат по-качествена сперма за разлика от останалите моногамни мъже.

Авторите на това изследване подчертават, че резултатите от него са много ценни, тъй като биха могли да бъдат използвани при борбата с безплодието. Лекарите припомнят, че качеството на семенната течност зависи от броя на сперматозоидите, тяхната структура и бързина. Всички тези показатели могат да се подобрят с всяка нова партньорка.

Това не е единственото изследване, което посочва благоприятното влияние на случайния секс. По-ранно проучване също откри, че случайните сексуални контакти съвсем не влияят така отрицателно върху хората, както се смяташе доскоро.

Автори на това изследване са учени от Нюйоркския университет и университета Корнуел. В тяхното проучване взели участие към 370 студенти, като 42 процента от тях споделили, че се отдават на неангажиращи сексуални преживявания, когато нямат сериозен партньор до себе си.

Случайният секс е новият лек срещу безплодие

След края на изследването станало ясно, че много от участниците в него се чувстват чудесно, след като са практикували случаен секс.

Причината за това е, че неангажиращият секс води до освобождаване на насъбралото се напрежение. Тоест това е начин за справяне със стреса, който, от своя страна, е виновник за появата на редица заболявания, коментират специалистите.

Става ясно още, че хората, които нямат нищо против подобен род отношения, имат високо себеуважение, доволни са от живота, който водят, и не страдат от тревожност. Освен това се оказва, че представителките на нежния пол си падат по неангажиращия секс също толкова, колкото и господата.

Истината обаче е, че темата за случайния секс продължава да предизвика много дебати сред учените. Така например според мнозина сексолози случайните любовни авантюри не въздействат благоприятно на нашето здраве, тъй като в много случаи могат да отключат депресии.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати