ezine.bg»Статии»Интимно»Виагра за жени вече се продава в САЩ

Виагра за жени вече се продава в САЩ

Виагра за жени

Стимулиращо лекарство за повишаване на женското либидо вече се предлага а пазара в САЩ. Властите одобриха неговото предлагане, но за предписването и приема му има строги условия.

Агенцията по храните и лекарствата в страната на неограничените възможности са приели и строги мерки за безопасност и употребата на новото хапче с марка Адий.

Условията за закупуването на лекарството категорично свидетелстват, че то няма да донесе милиони на фирмата си производител, както Виагра, когато бе пусната на пазара.

Фармацевтите предупреждават, че стимулиращото розово хапче за жени може да предизвиква припадъци и ниско кръвно налягане, когато се употребява в комбинация с алкохол или други медикаменти.

Адий ще се предписва основно на жени в менопауза и непосредствено преди настъпването на този период за повишаване на сексуалното желание.

Виагра

Това не е хапче, което пиете един час преди секс. Трябва да го приемате всеки ден в продължение на седмици и месеци, за да усетите ефект – казва Лионор Тифър от Агенцията по храните и лекарствата в САЩ.

Преди да бъде окончателно одобрена, Виаграта за жени двукратно бе отхвърляна, но след като консултативна експертна комисия препоръча то да бъде одобрено, но да бъде изписвано, само когато пациентката отиде на преглед и се установи нуждата ѝ от медикамента.

Преди да бъде пуснато на пазара, създателите на хапчето трябваше да докажат, че то няма резки странични ефекти и не води до пристрастяване.

Освен марката Адий още три големи компании за лекарства се бореха за правото да пуснат първото по рода си хапче за увеличаване на сексуалното желание при жените.

Медикаментите съдържаха хормони, които да повлияят на възбудата, подобно на Виаграта. Конкурентите на Адий обаче регистрираха странични ефекти като хронично главоболие и зачервявания по лицето и врата при употребата на хапчетата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати