Признаци за сексуална несъвместимост

Сексуална несъвместимост

Сексуалната несъвместимост се проявява при много двойки. Ако правите секс веднъж седмично или по-рядко или вие или партньорът ви не изпитвате изразено сексуално влечение, то най-вероятно имате този проблем. Малцина осъзнават, че освен любовта и доверието връзката има още един градивен стълб – секс. Когато нещо в него не е наред, това се натрупва и се превръща в доста сериозен проблем.

Сексолозите обясняват, че всеки от нас има индивидуалната сексуална активност. Тя може да бъде силна, средна и слаба. Това важи както за мъжете, така и за жените.

Активността е заложена генетично, но търпи определени промени по време на половото съзряване. Тогава се дооформя и остава непроменена до края на човешкия живот. Идеалните двойки са тези, при които типът сексуална активност се доближава или е еднакъв. Тук не важи принципът противоположностите се привличат.

Сексуална несъвместимост има при двойките с противоположен сексуален темперамент. Той се проявява във времето, тъй като в началото всички правят секс страстно и често. След около година, когато първоначалната еуфория премине, природата разкрива истинската същност на партньорите.

Така например, ако вие сте страстни и разкрепостени, а партньорът ви рядко проявява интерес към интимни отношения, това води до неврози, задълбочаване на конфликтите, изневери и развод.

Жените възприемат ниското сексуално влечение на мъжа към тях изключително лично. Това формира чувстват за непривлекателност и често жената смята, че мъжът я обича по-малко от преди.

Ако усетите определени проблеми в интимния си живот, може да промените някои неща, след като направите анализ на сексуалната съвместимост. Ето как да определите силата на мъжкото и женското либидо:

Честотата на интимните контакти

Това е основният признак, по който се определя сексуалната съвместимост. Силно изразената се проявява във всекидневно желание за секс, дори повече. Слабата активност се изразява в желание за секс не повече от веднъж седмично. Либидото на тези хора се повлиява негативно и от най-дребните проблеми.

Любов

Цветът на очите и косата

Според учените от Университета в Кинси, колкото по-тъмни са очите, толкова по-силно е сексуалното желание.

Дължината на долните крайници

Колкото по-къси са краката, толкова по-силен е нагонът.

Половото съзряване

Колкото по-рано е настъпило половото съзряване, толкова по-силна е сексуалната активност.

Окосмяване

Силното окосмяване е ясен признак за силна сексуална активност. Това обикновено е проблем за тези хора, тъй като им се налага да отделят немалко време, за да се справят с него, и да са перфектни в леглото.

Оргазъм

Този признак засяга само жените. Когато жената се възбужда лесно и постига оргазъм, то значи, че име силен сексуален темперамент.

Вярност и средства за възбуждане

Когато партньорът търси странични методи за стимулация като друг сексуален партньор или филми за възрастни, това говори за слаб сексуален темперамент.

Зъбите

Здравите зъби са ясен признак за силна сексуалност.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати