Идеалното време за секс се определя от възрастта ви

В леглото

Часът се оказва сериозен фактор за сексуалното желание, казват група британски учени от университета Оксофорд. Според техните анализи по възрастта на един човек може да се определи и най-подходящото време за секс.

Естествено е с годините сексуалните навици да се променят, но вместо да сменяте само местата или партньорите, експертите съветват да промените часа на интимните ласки.

За хората, които са в своите 20 години, най-подходящото време за секс е ранният следобед и по-точно – около 15 часа. Учените са изчислили, че вълната на сексуалната им активност е най-силна.

Ако вече прехвърляте 30 години, експертите съветват да правите секс рано сутринта – около 8 часа. Според проучването тогава нивата на тестостерон са по-високи и това засилва либидото.

За хората, които са на около 40 години, е препоръчително да се отдават на интимности вечер, около 22 часа. Тогава организмът им освобождава най-интензивно окситоцин и заради това могат най-пълно да се насладят на сексуалния акт.

Секс

При 50-годишните е препоръчително да правят секс рано сутрин, а вечер да си лягат рано и да не се изморяват с излишна физическа дейност, защото тялото им има нужда от повече почивка и възстановяване.

За възрастните на 60 години 20 часа е най-подходящото време за секс, тъй като предразполага след акта да се изморят и да заспят по-бързо. В тази възрастова група заспиването е трудна задача, но секса гарантирано ще им помогне.

Според друго проучване най-подходящият ден за секс е четвъртък, особено ако го правите сутрин. Тогава нивата на естествения холестерол, който стимулира половите хормони, са най-високи.

Същото проучване доказало и че вторник е възможно най-неподходящ ден за секс. Тогава работещите хора имат най-ниско либидо, тъй като ангажиментите им в професията ги изморяват.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати