Съвети при трудно свършване при мъжете

Сексуални смущения

Широко разпространено разбиране е, че мъжете свършват винаги, а за жените достигането до оргазъм е по-трудно. Аноргазмията е състояние на невъзможност за достигане на оргазъм, засягащо и двата пола. При мъжете аноргазмията се изразява в липса на еякулация, като състоянието не е свързано с еректилна дисфункция, а по-скоро е знак за сексуална дисфункция - нарушение в някоя от фазите на сексуалните взаимоотношения.

Мъжката аноргазмия води до сериозен удар по самочувствието на жената, тъй като в този случай тя се чувства неспособна да доведе партньора си до еякулация – израз на върховото удоволствие за мъжа.

Много жени обвиняват себе си за аноргазмията на мъжа. Обикновено, изправена пред това състояние, жената изпитва съмнение в собствената си привлекателност и сексуалност, като освен това може да счита, че е изгубила и емоционалната връзка с мъжа до нея.

Истината е, че от това заболяване страдат около 5% от мъжете. Около 10% от мъжете с аноргазмия са с вродена обремененост, а при останалите е придобита. Общите симптоми на заболяването освен трудното свършване са намалена чувствителност на пениса, лесно и бързо свършване при онаниране и др.

Трябва да знаете, че някои лекарствени средства потискат чувствителността на тялото - такива са примерно антихистамините. Освен това алкохолът също забавя и затруднява мъжката еякулация.

При наличие на аноргазмия добър ефект за преодоляването ѝ имат природните продукти, които овладяват психологическите причини, свързани с нея – тревожност, стрес, и улесняват достигането до еякулация. С доказани функции в това отношение са екстрактът от билката женшен и йохимбе.

От друга страна, един от най-често прилаганите методи от лекарите психолози за лечение на този проблем е да предложат завързването на очите на сексуалните партньори, като по този начин се намалява страничното разсейване и може да се съсредоточите върху половия акт.

Също така е добре временно да ограничите самозадоволяването, за да изпитвате по-голямо желание за сексуални контакти.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати